Stire

La Vărşand - Nici apa din f?nt?ni nu e bună

15.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Despre situaţia dificilă în care se află locuitorii satului Vărşand din Comuna Pilu,   v-am relatat în numerele trecute ale cotidianului nostru, însă noi amănunte ies acum la iveală.

Se pare că Direcţia Sanitară, pe lângă faptul că a somat Compania de Apă pentru apa distribuită în Vărşand, şi a cerut remedierea situaţiei, a prelevat probe de apă pentru efectuarea analizelor de apă... nu doar de la robinet, ci şi din fântâni. Rezultatul este catastrofal, nici apa din fântână nu se încadrează în parametri normali, nefiind bună de băut. Aceste analize au fost efectuate în încercarea de a oferi sătenilor o altă alternativă a consumului de apă.

Ionel Drăgănescu, şef serviciu evaluare factori de mediu, declară: „Legea presupune că în cazul în care apa distribuită cetăţenilor nu se încadrează în parametri normali, să se întrerupă alimentarea cu apă în sistem centralizat. În acest caz, nu există posibilitatea de a asigura o sursă alternativă de apă. În situaţia aceasta, nu avem ce face pentru că nu putem lăsa sătenii fără apă. Sperăm, ca în cel mai scurt timp, să se soluţioneze litigiul dintre Compania de Apă şi firma care a montat acele filtre.”

Cât despre procesul intentat firmei private care a fost contractată pentru a monta filtre de purificare şi tratatre a apei în Vărşand, acesta se derulează în paşi lenţi, fiind început în urmă cu un an de zile. Marius Toma, director tehnic al Companiei de Apă Arad, declară: „Următoarea înfăţişare la tribunal va avea loc în maxim două luni de zile. Noi sperăm să se clarifice situaţia, pentru că, atâta timp cât suntem în litigiu, nu putem face nicio modificare în Vărşand.”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro