Stire

Lia Ardelean cere un Guvern mai apropiat de nevoile cetăţenilor

15.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Deputatul Lia Ardelean, vicepreşedinte PC, îşi exprimă nemulţumirea faţă de întârzierea nejustificată de care dă dovadă Guvernul referitor la stabilirea onorariilor pentru activităţile de specialitate desfăşurate de persoanele fizice şi juridice autorizate în scopul efectuării înscrierilor în cărţile funciare.

Conform Legii 217/2007 pentru stabilirea criteriilor de bază ale taxelor şi tarifelor aferente elaborării, analizei şi verificării documentaţiilor cadastrale pentru înscrierea în cartea funciară a terenurilor agricole, iniţiată de parlamentarul arădean, publicată în Monitorul Oficial al României din 5 iulie 2007, onorariile respective trebuiau stabilite de Executiv în termen de 90 de zile de la intrarea legii în vigoare, respectiv în toamna trecută. Lia Ardelean l-a interpelat pe acest subiect pe ministrul Internelor şi Reformei Administrative Cristian David, care a răspuns că normele de aplicare a Legii 217/2007 se află în analiza structurilor de specialitate ale ministerului.

„Legea 217 se referă la onorariile pe care le percep persoanele autorizate pentru a întocmi documentaţiile cadastrale pentru înscrierea în cartea funciară a terenurilor. Această lege este în sprijinul oamenilor, care sunt scutiţi de plata taxelor notariale pentru înscrierea în cartea funciară, însă aceştia nu mai ajung la notar deoarece nu dispun de sumele uneori foarte mari necesare întocmirii documentaţiilor”, a declarat deputatul Lia Ardelean, care mai crede că este aberant ca Guvernul să nu emită norme de aplicare pentru o lege care ar veni în sprijinul cetăţenilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro