Stire

?ncă două localităţi vor beneficia de staţii SMURD

15.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Încă două localităţi din judeţul nostru vor beneficia de puncte ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Este vorba despre Sebiş şi Vinga. În localitatea Sebiş staţia SMURD a fost dată deja în folosinţă de ieri, la inaugurare participând vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Iosif Matula.

Cele trei autospeciale de urgenţă de tip B2 distribuite în localităţile Chişineu-Criş, Bârzava şi Sebiş sunt achiziţionate de Consiliul Judeţean Arad cu peste 300.000 euro.

Nici localnicii din Vinga nu vor mai aştepta Ambulanţa din Arad în cazul unor urgenţe. SMURD va avea staţie de lucru şi în comuna Vinga. „Suntem în faza de a angaja personal pentru ca Serviciul SMURD să funcţioneze şi la noi în localitate. Pe lângă promptitudinea de a fi prezenţi la accidente pe DN 69, acest serviciu va putea să intervină în toate situaţiile de urgenţă din comună. Avem o ambulanţă Volkswagen de Tip B care este dotată cu echipamente medicale mai aparte, moderne de resuscitare şi prim-ajutor. SMURD-ul reprezintă pentru localitatea Vinga un lucru foarte important, deoarece serviciul de permanenţă medical nu funcţionează”, a declarat primarul comunei, Lucian Stoicu.

Centrele au fost înfiinţate în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, în cursul lunii septembrie, va fi înfiinţat şi Centrul SMURD din municipiul Arad. Aceste etape fac parte din dezvoltarea proiectului SMURD în judeţul nostru, în a cărui dotare vor mai intra alte opt ambulanţe SMURD (în plus faţă de cele trei existente).

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro