Stire

La Mănăstirea Gai, Se poate vizita noua biserică

15.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Mănăstirea  nou construită din Cartierul Gai, ce va purta hramul „Acoperământul Maicii Domnului” şi-a deschis în acest sfârşit de săptămână porţile.

Deşi lucrările sunt în toi, zeci de credincioşi au fost îndrumaţi de măicuţe, imediat după slujbă şi au vizitat noul lăcaş. Printre schele şi diferite instrumente de lucru, oamenii au rămas surprinşi în mod plăcut de mărimea bisericii şi de modul în care a fost aceasta lucrată.

Ceea ce a atrage cel mai mult atenţia sunt picturile. Ucenicul pictorului, explică cu măiestrie tuturor celor interesaţi, despre fiecare icoană în parte şi despre mentorul său, Petru Botezatu, artistul „cu mâini de aur”.

Biserica va fi dată spre folosinţă abia spre sfârşitul anului următor.  Aici vor fi aşezate  moaştele unor Sfinţi  şi lemn din Sfânta Cruce, pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Toate acestea, împreună cu o icoană reprezentativă pentru noua biserică construită, au fost deja aduse şi aşezate în biserica unde acum se oficiază slujbele, pentru credincioşi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: A. Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro