Stire

Ajutor pentru arădenii ?n situaţii extreme

22.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Persoanele cu venituri reduse, care se află în situaţii extreme, boli foarte grave şi necesită un tratament special, pot primi ajutor financiar. Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale Arad, a evaluat situaţia socio-materială a beneficiarilor, care sunt în situaţii grave, la limita sărăciei, iar propunerile de ajutoare financiare sunt susţinute de primăriile localităţilor de domiciliu ale persoanelor nevoiaşe, cu avizul prefecţilor.

„Acest ajutor se dă în situaţii de urgenţă, de dificultate extremă, unde sunt cazuri într-adevăr deosebite. El se dă în cazul de boli foarte grave, care necesită un tratament special, în urma unor anchete sociale foarte serioase, şi se aprobă prin hotărâre de guvern”, ne-a spus Diana Spiridon, director executiv adjunct Asistenţă Socială Arad.

În acest caz, dosarul trebuie depus la Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale Arad, urmând ca într-un interval de şase luni să fie soluţionat.

Mai trebuie precizat faptul că aceste ajutoare nu se acordă decât în cazuri extrem de grave, pentru familiile sau persoanele singure aflate în situaţii de necesitate, acest ajutor fiind alocat din creditele bugetare aprobate în bugetul Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

Deoarece datele privind suma acestui ajutor şi actele necesare pentru dosar sunt confidenţiale, ele variind de la caz la caz, mai multe informaţii se pot obţine la sediul DMPS Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro