Stire

La Arad - Pensionari cu angajare

23.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Peste o sută de pensionari au fost depistaţi de Casa Judeţeană de Pensii Arad că încasează atât pensia, cât şi salariul.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Arad, spun că aceste persoane au fost pensionate anticipat, sau au pensii de invaliditate gradul I sau II şi că nu aveau voie să fie şi angajate în acelaşi timp. Reprezentanţii Casei de Pensii mai spun că pensionarii depistaţi şi cu venituri din salariu riscă să li se sisteze pensia şi să reţină suma datorată statului din următoarele pensii. „Aceste persoane nu au voie să realizeze venituri, de aceea confruntăm bazele de date cu declaraţile CAS depuse la noi şi cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad, pentru ai depista pe toţi acei care au şi alte venituri în afară de pensia care li se cuvine. Joi sunt chemate la discuţii în jur de 120 de persoane pentru lămuriri şi în cazul în care se constată că au încălcat legea 19 care face referire la sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, li se va sista pensia şi li se va reţine suma datorată statului din următoarele pensii”, a precizat Mihaela Vasil, director al Casei Judeţene de Pensii Arad.

Dacă până săptămâna aceasta acest control se făcea o dată la şase luni, începând de acum această confruntare a bazelor de date între Casa Judeţeană de Pensii Arad, Casa de Asigurări de Sănătate şi  Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad, se va face lunar.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro