Stire

Cultura ? ?exportată? şi ?n celelalte oraşe ale judeţului

24.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Autorităţile arădene sunt interesate de dezvoltarea proiectelor culturale în judeţul nostru. În acest sens, ieri, în Sala 63 a Consiliului Judeţean Arad a avut loc prima şedinţă a comisiilor de cultură reunite din cadrul CJA şi CLM. La dezbatere au participat: vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad - Adrian Ţolea, viceprimarul Levente Bognar, preşedinţii comisiilor de cultură din cadrul CJA şi CLM – Ionel Costin, respectiv Dacian Ţolea, dar şi consilierii celor două comisii.

Unul dintre subiectele importante abordate a fost exportarea culturii din municipiul Arad şi în celelalte oraşe ale judeţului. Spectacolele de teatru, filarmonică, folclorice, lansările de carte, nu vor mai avea loc numai la Arad, ci se vor desfăşura, prin rotaţie, şi în celelalte nouă oraşe ale judeţului.

Viceprimarul Levente Bognar a declarat că proiectul se va numi „Cetatea culturală a Aradului”. „Proiectul va începe prin alegerea unui oraş din cele nouă în care să se desfăşoare prima acţiune de acest gen. Astfel, oraşul va deveni pentru o perioadă centru cultural. Pentru acest proiect va trebui să avem o întâlnire şi să discutăm şi cu comisiile culturale din aceste localităţi. Parteneri vor fi şi primăriile acelor oraşe”, a spus Bognar.

Comisia reunită a mai stabilit ca CJA şi CLM să devină parteneri şi la festivalurile care se vor desfăşura în Arad: Festivalul de folk, Festivalul de Rock, Festivalul de la Avignon. Mai mult decât atât, comisiile vor accesa bani pentru proiecte viitoare tot împreună.

Comisiile vor avea şedinţe cel puţin o dată pe trimestru. Primele două subiecte ce vor fi abordate la următoarele întruniri se vor referi la drumul vinului şi la organizarea sărbătorii de 1 decembrie. „În ceea ce priveşte sărbătoarea de 1 decembrie, având în vedere că anul acesta se împlinesc 90 de ani de la Unire, dorim să desfăşurăm evenimente cu această ocazie în toate oraşele judeţului. Nu ştim însă dacă vom avea buget. Vom discuta cu primăriile pe această temă”, a mai declarat Levente Bognar.      

Ultima întâlnire a comisiilor reunite în Arad a avut loc în mandatul 1996 -2000, când trei instituţii de cultură, respectiv Teatrul de Stat, Filarmonica de Stat şi Teatrul de Marionete au trecut din subordinea Consiliul Judeţean în administrarea Consiliului Municipal. 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro