Stire

Garda Financiară - Tranzacţii ilicite, oprite

25.07.2008 ⋅ 0 comentarii

O societate bucureşteană se află în atenţia Gărzii Finaniciare Bucureşti, după ce inspectorii Gărzii Financiare Arad au descoperit că societatea efectuează tranzacţii ilicite cu firme arădene.

Ancheta a început după ce inspectorii Gărzii Financiare Arad au obţinut informaţii despre o firmă arădeană care avea legături comerciale cu societatea din Capitală.  În evidenţele contabile ale firmei locale, societatea figura cu o datorie de 15 milioane de lei către o firmă din Bucureşti, în urma unor tranzacţii cu utilaje. Dorinex, firma din Bucureşti, a cărui unic asociat şi administrator este un cetăţean din Republica Moldova, care în acest moment este de negăsit, a efectuat livrări de utilaje pe perioada martie-septembrie 2007, de peste  20 de milioane de lei, din care au fost achitate circa 5,6 milioane, rămânând un debit neachitat de firma din Arad.

Comisarii Gărzii Financiare au constatat că pe facturile emise de firma din Capitală nu era înscris delegatul transportului, mijlocul de transport şi numerele avizelor de însoţire a mărfii. „Din informaţiile solicitate de către Garda Financiară Arad Finanţelor Publice Bucureşti a rezultat că agentul economic nu a depus nici un fel de declaraţii pe toată perioada livrărilor efectuate, drept pentru care, figura în evidenţă specială. Mai mult, Garda Financiară Bucureşti a întocmit o sesizare penală pentru faptul că firma nu figura la sediul social declarat“, ne-a informat comisarul şef Sorin Cirţi.   Din calculele efectuate a rezultat că societatea a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu peste 6 milioane de lei.

Motorină doar cu numele

Tranzacţiile ilicite ale acestei societăţi-fantomă nu s-au oprit aici. În cadrul controlului efectuat la o altă firmă arădeană care efectua livrări către societatea bucureşteană, comisarii au stabilit că o cantitate foarte mare de produs petrolier, numit dilubit,  în valoare de 826 de mii de lei, fusese livrată la Bucureşti, fără ca suma să fie încasată. Astfel, anchetatorii au stabilit că substanţa era vândută de către societatea bucureşteană, după ce era prelucrată, ca motorină.

Garda Financiară a înaintat o sesizare către Parchetul de pe lângă   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării infracţiunilor societăţii, prin care se solicită şi stabilirea persoanelor ce se fac vinovate. De asemenea, aşa cum am fost informaţi de anchetatori, societatea se află şi în atenţia DNA.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro