Stire

Chiţa, noul ?secund?- jucător

25.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Ionuţ Chirilă s-a ţinut de promisiune şi l-a promovat pe unul dintre jucătorii săi în postura de antrenor secund. Cel ales de managerul UTA-ei este Alin Chiţa, unul dintre fotbaliştii cu evoluţii constant bune în sezonul trecut al Ligii I, dar cu o cădere de formă spre final.

Fotbalistul care pe 5 septembrie împlineşte 31 de ani i-a câştigat încrederea antrenorului său, deoarece: „Se pregăteşte exemplar, este un model pentru jucătorii tineri. Îl urmăresc de mult timp şi mi-am dat seama că este omul de care am nevoie în teren şi ulterior pe bancă. În acest mod, îl responsabilizez şi mai mult, dar în acelaşi timp doresc să-l ajut. Are o vârstă şi o facultate în domeniu şi cred că promovându-l şi antrenor acum îl voi ajuta într-o posibilă carieră de tehnician. UTA are nevoie de un băiat ca şi Chiţa atât în Liga a II-a, dar şi la anul în primul eşalon”, au fost cuvintele lui Ionuţ Chirilă.

Alin Chiţa joacă în culorile „Bătrânei Doamne” din vara anului trecut, când a sosit din Trivale. A evoluat un sezon şi la rivala arădenilor, Poli Timişoara, în rest petrecându-şi cariera la echipele piteştene Dacia şi FC Argeş. UTA a achitat 60.000 de euro în schimbul fundaşului, care s-a impus ca titular în defensiva „alb-roşilor”, indiferent cine a stat pe bancă: Marius Lăcătuş, Marin Barbu, Gabi Stan sau Ionuţ Chirilă. Chiţa îi urmează în funcţia de antrenor secund lui Roland Nagy, care a devenit „principal” al echipei de Liga a III-a, Gloria Arad. Ionuţ Chirilă mai este ajutat şi de Dan Ţapoş, care a fost confirmat antrenor cu portarii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: S.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro