Stire

Pieţarii arădeni, ?n impas

25.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Vânzările tot mai slabe din ultima perioadă,  chiar dacă preţurile s-au redus considerabil, duc pieţele în pragul falimentului. Pieţarii dezamăgiţi aruncă vina pe supermarketurile din oraş care sunt tixite de fructe şi legume din import.

Chiar dacă muncesc pe rupte în timpul anului, oamenii nu mai scot nici aproape jumătate din cât au investit. Pieţele au devenit aproape pustii, puţini fiind cei care încă au rămas „fideli” produselor româneşti, produse natural. Aproape că nici preţurile, care sunt mai scăzute decât în magazine, nu mai atrag pe nimeni.

„Sunt aici în Piaţa Fortuna de 16 ani.  A mers bine şi se merita să vin de la Curtici în fiecare zi încărcată cu fructe. Anul acesta însă merge tare, tare slăbuţ. Asta chiar dacă la noi în piaţă e mai ieftin ca şi în altele”, declară Gabriela Paşca, din Curtici.

Pieţarii aruncă vina şi pe hala comercială în care au fost mutaţi.

„E cald aici, e locul strâmt iar lumea nu prea mai vine. De altfel nu avem nici parcare. E aglomeraţie şi oamenii nu au unde să îşi lase maşinile. Normal că atunci preferă să îşi facă cumpărăturile din marketuri, unde au asigurat locul de parcare”, a completat dezamăgită Gabriela.

Dincolo de toate aceste aspecte negative, pensionarii sunt cei care nu se plâng şi îşi expun cu mândrie pe masă, legăturile de morcovi, păstârnac, pătrunjel, vinete sau roşii, roadele muncii lor.

„Ce să facem altceva?! Dăm o legătură cu păstrănac, pătrunjel şi morcov la 2 lei, sau mai şi lăsăm la preţ, ca să le vindem. E un pic cam scumpă masa, 6 lei pe zi, dar şi dacă ne plângem, cine plăteşte? Tot noi!”, a relatat zâmbind Maria Florica J.

Nici fructele de sezon nu trec aşa cum se aşteptau comercianţii. Ba chiar aceştia susţin că, la început când lubeniţele erau mai scumpe, treceau parcă mai bine, acum, de când a scăzut kilogramul la 1,5 sau chiar 1 leu, abia trec 10 bucăţi pe zi.

Printre atâtea schimbări şi modernizări din ultimii ani, pieţele arădene ajung să se piardă, în timp, luându-le locul halele supermaketurilor, care nu fac decât să ne invadeze cu fructe şi legume din import.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: A. Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/