Stire

La Arad, Creştere alarmantă a posesorilor de arme

28.07.2008 ⋅ 0 comentarii

În primele luni ale acestui an, poliţiştii din cadrul Serviciului  Armelor Explozivilor şi Substanţelor Toxice au desfăşurat o gamă variată de acţiuni şi controale, multe în baza propriilor informaţii iar altele cuprinse în programe de măsuri şi planuri de acţiune elaborate la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (I.G.P.R.).

Astfel, de la începutul anului şi până acum au fost constatate 49 de infracţiuni, cu 10 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre toate, 26 de infracţiuni au fost la regimul armelor, nouă pentru nerespectarea legii privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, şase la regimul materiilor explozive şi două de contrabandă calificată. „Este prima dată, după mulţi ani, când ne confruntăm cu o creştere destul de alarmantă de posesori de arme. Asta şi datorită liberei circulaţii la vămi. Şi în continuare ne confruntăm cu acel gen de răspuns că armele au fost găsite în casele demolate”, a declarat Alexandru Tanco, şeful IPJ Arad.

În prezent, în evidenţele oamenilor legii sunt 2.882 posesori de arme de foc, care deţin peste 5.000 de arme, din care 3.403 letale şi 2.883 arme de vînătoare, 52 de agenţi economici care deţin 890 de arme, din care 468 letale, precum şi patru unităţi autorizate să efectueze operaţiuni cu arme şi muniţii şi două ateliere autorizate să repare arme.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro