Stire

La Sintea Mare - Proiect pentru dezvoltarea edilitară a localităţii

28.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre proiectele care vor fi supuse la vot în următoarea şedinţă de consiliu judeţean va fi avizarea documentaţiei de urbanism a localităţii Sintea Mare. Prin acest proiect se propune dezvoltarea echipării edilitare a comunei.

Astfel, alimentarea cu apă se va realiza din captarea de adâncime de la Chişineu-Criş, unde există şi Uzina de apă. Pentru zonele noi introduse în intravilan se prevede o extindere a reţelei de apă existentă. Se mai prevede şi realizarea canalizării menajere prin intermediul staţiei de epurare de la Chişineu-Criş.

Pentru canalizarea  pluvială, se va executa un sistem de canalizare cu rigole stradale pentru ca apele colectate să fie evacuate către emisarii naturali sau în canalele de desecare din zonă. Totodată, alimentarea cu căldură se va realiza în sistem individual cu sobe cu combustibil lichid sau solid şi prin centrale termice cu gaz în momentul introducerii gazului în comună. Astfel, se propune alimentarea cu gaze naturale de la reţeaua de înaltă presiune Chişineu-Criş – Ineu.

Pentru respectarea normelor sanitare şi de protecţie a mediului în ceea ce priveşte gospodărirea comunală a localităţii în proiect se mai propun următoarele: realizarea unei platforme de colectare în containere a deşeurilor menajere amplasate în fiecare localitate, cu strat impermeabil faţă de sol şi pânza freatică; realizarea unui program de sortare deşeuri; plantare cu arbori a zonei adiacente cimitirelor pentru realizarea zonelor de protecţie, cu 50 m împrejur; realizarea sistemelor de canalizare a apelor uzate menajere şi drenarea apelor pluviale; extinderea şi întreţinerea spaţiilor plantate de aliniament; realizare spaţii de joacă pentru copii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro