Stire

Consiliul Judeţean - Bani pentru ?nvăţăm?nt

28.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Bugetul de cheltuieli şi venituri al Consiliului Judeţean Arad va fi rectificat. Aleşii judeţului au scos la transparenţă un proiect în acest sens, care urmează să fie supus la vot în următoarea şedinţă de consiliu.

În proiect se specifică faptul că, în urma dobânzilor încasate la depozitele din  fondul de rulment, în cursul trimestrului II al anului 2008, şi a sumelor recuperate prin finalizarea unor proiecte de investiţii finanţate din fonduri PHARE, partea de venituri a bugetului de venituri şi cheltuieli, derulate în afara bugetului local, s-a majorat cu suma de 944 mii lei, rezultând un total al veniturilor de 33.164 mii lei.

O parte din aceşti bani, mai precis 10 mii lei, vor fi alocaţi ca aport social la  constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situatiilor de Urgenţă – ADIVEST”.

O altă sumă de bani va fi alocată la capitolul învăţământ. La Centrul Şcolar Arad se solicită suplimentarea sumei alocate iniţial pentru reabilitarea imobilului de pe strada Ghica Voda nr. 4-10, internat şi cantină, cu suma de 844 mii lei. CJA a mai alocat pentru acest obiectiv 506 mii lei. Dar pentru că aceşti bani au fost insuficienţi pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a clădirii, pentru investiţii se vor mai aloca încă 100 mii lei, bani care vor fi folosiţi pentru dotarea cantinei şi spălătoriei cu: plită pe gaz pentru bucătărie, hotă, roboţi industriali, fripteuză, maşină de spălat vase, uscător de rufe electric etc.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro