Stire

Festivalul Clătitelor de la Moneasa - Record dobor?t ? 15.000 de clătite

28.07.2008 ⋅ 0 comentarii

A opta ediţie a Festivalului clătitelor de la      Moneasa s-a desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni în staţiunea de la poalele Munţilor Codru-Moma. Deşi sâmbătă dimineaţa norii de deasupra localităţii ameninţau buna desfăşurare a evenimentului, până la urmă – lucrurile au decurs fără probleme. Mai mult, recordul de anul trecut a fost depăşit, nu mai puţin de 15.000 de clătite fiind oferite turiştilor prezenţi.

Staţiunea a fost neîncăpătoare

Mii de turişti au ţinut să ia parte la eveniment, în speranţa petrecerii unui sfârşit de săptămână încărcat. Clătitele gustate de către cei prezenţi la eveniment, au fost şi ele numeroase,  - diferite instituţii, societăţi comerciale sau partide politice şi-au trimis reprezentanţi la Moneasa pentru a oferi turiştilor din propriile preparate. Hotelierii au avut un grad ridicat de ocupare a camerelor, căsuţele şi cabanele – la fel, iar tabăra a fost şi ea asaltată de grupele de elevi programate de la începutul sezonului. A fost cu siguranţă cea mai prolifică zi din an, atât pentru proprietarii de hoteluri, pensiuni, căsuţe, dar şi pentru deţinătorii restaurantelor  sau ai localurilor. 

Concursuri pentru turişti

Cei interesaţi au putut participa la concursurile organizate pe aleea principală, delectându-şi astfel papilele gustative cu fel de fel de clătite. „Am reuşit să doborâm recordul de anul trecut, în acest an s-au folosit  peste 400 de kilograme de făină pentru prepararea celor 15.000 de clătite. Staţiunea este practic blocată de numărul mare de turişti prezenţi la eveniment. Putem spune că avem de-a face cu o viitură turistică la Moneasa”, a declarat Zoltan Lovas – prezen-tatorul festivalului.

Atracţia serii de sâmbătă a fost parada clătitelor flambate, în timpul căreia 60 de karatişti au purtat platourile cu clătite, în aplauzele spectatorilor. Acest moment a fost intitulat sugestiv „Parada clătitelor cărate de karate”. 

Organizarea a lăsat de dorit

Nici de această dată organizatorii nu au fost la înălţimea aşteptărilor, unii dintre invitaţii la eveniment au fost nevoiţi să facă cale întoarsă, asta datorită proastei gestionări a situaţiei. Deşi organizatorii au spus că  pentru invitaţi (autorităţi, ziarişti, membrii ansamblurilor de dans) s-au făcut oficiile necesare, unii dintre cei chemaţi să asiste sau să participe la eveniment au fost pur şi simplu lăsaţi să aştepte ore întregi, cu bagajele în faţa hotelurilor, ulterior fiind informaţi că nu mai au cazarea promisă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro