Stire

Liberalii ?şi dau pe faţă colegii pe colegii

31.07.2008 ⋅ 0 comentarii

A doua zi după ce Delegaţia Permanentă a PNL a avizat propunerile de intenţii de candidaturi depuse de filiale, liberalii arădeni au făcut publică lista candidaţilor, pe colegii, în judeţul Arad.

Conform documentului, la Arad vor candida următorii:

- Colegiul Gurahonţ, Sebiş, Sântana – candidatul PNL este Cristian Stragea, actualmente senator, vicepreşedinte al PNL, Filiala Arad

- Colegiul Chişineu Criş, Ineu – candidatul PNL este Mihăiţă Calimente, deputat, vicepreşedinte PNL, Arad

- Pe Colegiile din municipiul Arad – candidaţii sunt:

* Alexandru Tiberiu Dekany – secretar coordonator PNL, Filiala Arad

* Cristian Moisescu – membru în Biroul Politic Teritorial PNL, Filiala Arad

* Ionel Ciupe – membru în Biroul Politic Teritorial PNL, Filiala Arad

* Gheorghe Drăgan – membru în Biroul Permanent Municipal, Filiala Arad

- Colegiul Nădlac, Pecica – candidatul PNL este Aniela Fîciu, membru în Biroul Politic Teritorial, Filiala Arad

- Colegiul Săvârşin, Lipova – candidatul PNL este Radu Scorobete, membru în Biroul Politic Teritorial, Filiala Arad

Lista, după cum am evidenţiat şi noi, este încă una provizorie şi incompletă, deoarece, după cum comunică secretarul coordonator al Filialei PNL Arad, Tiberiu Dekany, „urmează a fi definitivată la următoarea şedinţă a Biroului Politic Central”. Atunci se va limpezi şi problema candidaturii preşedintei interimare a filialei, senator Norica Nicolai. „Doamna senator Norica Nicolai, preşedinta Biroului Politic Teritorial interimar, Filiala Arad va candida pentru funcţia de senator, fie pe Colegiul Sebiş, Ineu (judeţul Arad), fie pe un alt Colegiu din alt judeţ, în momentul de faţă existând solicitări şi din partea altor filiale privind canditatura domniei sale”, a precizat Tiberiu Dekany.

Liste noi, obiceiuri vechi

Listele de candidaturi au suferit, după şedinţa Delegaţiei Permanente de marţi, unele modificări faţă de variantele plecate de la Arad. Prima şi poate cea mai importantă este transferul lui Cristian Stragea, care anunţase public că va candida pe Valea Mureşului, în Colegiul Săvârşin-Lipova, pentru a-i păstra denumirea folosită de liberali, a ajuns să fie trecut în Colegiul Gurahonţ, Sebiş, Sântana, Radu Scorobete ajungând să fie nominalizat pe Valea Mureşului în Colegiul vizat iniţial de Stragea (dacă nu cumva, aşa cum ştiam noi, acesta o fi candidând pentru Senat, că din comunicatul semnat de Tiberiu Dekany acest lucru nu reiese clar). Deputatul Mihai Calimente este nominalizat pentru Colegiul Chişineu- Criş, Ineu (pe care, se ştie, şi l-a desenat, practic, singur), deşi zona respectivă era considerată un adevărat fief electoral pentru Ioan Cristina, originar din Chişlaca şi cu o mare influenţă politică în acel spaţiu. În schimb, numele acestuia nici nu mai apare pe listă, ceea ce constituie o surpriză. Mai ales că de la Arad, plecase spre „centru” şi intenţia sa de candidatură. Pentru a păstra incertitudinea, nu se precizează exact cine pentru ce cameră candidează, în afara posibilei opţiuni a preşedintei interimare, Norica Nicolai, pentru un colegiu de Senat. Surse din cadrul PNL Arad au precizat însă că şi în anul acesta, la fel ca şi în alţi ani electorali, listele ajunse şi aprobate de conducerea centrală nu au fost identice cu cele discutate la Arad, ele fiind „desenate” pe genunchi în ultimul moment de o anumită grupare cu influenţă la conducerea centrală a PNL. Văzând rezultatul, este lesne de dedus cine a avut interesul să umble pe listă.

Dar, cu siguranţă, vor mai surveni modificări deoarece, aşa cum s-a precizat, variantele finale vor fi bătute în cuie abia spre începutul lunii septembrie, după ce şi preşedinta interimară, senator Norica Nicolai, îşi va face cunoscută opţiunea pentru un Colegiu din Arad (cel de Senat în zona Nord, pe Crişuri) sau din alt judeţ şi după ce Delegaţia Permanentă naţională va discuta încă o dată propunerile de candidaturi de la Arad.

Ioan Cristina îşi menţine  candidatura

Ioan Cristina îşi menţine candidatura, deşi numele lui nu mai apare pe lista transmisă de PNL Arad presei sub semnăura lui Tiberiu Dekany. „Nu ştiu ce s-a transmis de la Arad şi cine a transmis pentru că doamna Norica Nicolai nu este în ţară. Chiar dacă judeţul Arad este sub media pe ţară, orice candidatură trebuie validată prin vot secret de Delegaţia Permanentă judeţeană înainte de a fi transmisă la Bucureşti. Am vorbit telefonic cu Ludovic Orban care a aflat stupefiat că această procedură nu a avut loc. Consider că procesul nu s-a încheiat şi că organismul cel mai reprezentativ, Delegaţia Permanentă judeţeană, trebuie să transmită conducerii centrale candidaturile pentru că preşedinţii de organizaţii din judeţ ştiu cel mai bine cine şi unde poate candida. Dacă cineva a transmis altă listă, fără acordul Delegaţiei Permanente judeţene, să răspundă. Îmi menţin candidatura în zona mea natală şi sunt susţinut de toţi preşedinţii de organizaţii şi primarii noştri din acel colegiu”, ne-a declarat Ioan Cristina.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro