Stire

Balada unui c?ine mort

05.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Se spune că „un oraş se cunoaşte după locuitorii lui”. Dacă ar fi să judecăm după acest principiu, atunci Aradul ar cădea din start la capitolul civilizaţie.

O singură plimbare zilele trecute prin Cartierul Aradul Nou, mai precis în zona Dacia Service ar fi întors stomacul pe dos oricărui arădean care trecea prin zonă. Un miros pestilenţial de stârv răzbătea în aerul şi aşa greu de respirat din cauza căldurii şi a prafului. Încercând să aflăm ce anume poate strica mirajul unei zile toride de vară, suntem invitaţi de către Ruben Pap, un arădean, să observăm un câine mort care se află pe stradă de aproximativ o săptămână şi ceva. Pentru că nu am crezut acest lucru, am mers la faţa locului. Pe Calea Timişorii, colţ cu Ştefan cel Mare, un câine zăcea într-adevar pe marginea trotuarului. Pentru a ne da seama exact de când se află animalul mort pe trotuar, am întrebat oamenii care locuiesc în apropiere şi care ne-au confirmat cele afirmate de Ruben Pap, cel care ne-a sesizat problema. „De o săptămână şi ceva nimeni nu a luat câinele acesta de pe trotuar. Au trecut măturătorii pe lângă el fără să-i deranjeze în nici un fel”, ne-au spus aceştia.

Problema stă în faptul că prin zona cu pricina sunt copii care trec zilnic pe acolo, ca să nu mai vorbim de mirosul degajat pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi.

Bineînţeles, nici trecătorii, nici „vecinii” bătrânului câine, nu au dat impresia că se vor ocupa de cele cuvenite măcar pentru a nu mai suporta zilnic mirosul pestilenţial. Vorba poetului: „pe undeva pe-aproape e un câine mort pe care nu-l îngroapă nimeni, stă ghemuit în strana ierbii, pesemne doarme dus, dar îi e foame, ştiu sigur”.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro