Stire

PSD acuză: Borduri de campanie electorală ?n municipiu

05.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Bordurile montate de Primăria Arad în municipiu sunt de o calitate îndoielnică. Cel puţin acest lucru îl susţine, preşedintele interimar al PSD Arad, Marius Lazăr.

  Acesta a adus, în conferinţa de zilele trecute, o bucată de bordură pe care a prezentat-o celor prezenţi: „Aş vrea să vă invit să discutăm cu bordurile pe masă. Acastă mostră de bordură mi-a fost adusă de nişte cetăţeni din zona Aurel Vlaicu.  Îmi pare rău  să constat care este calitatea bordurile montate de domnul Falcă. Putem să le rupem cu mâna. Toate acestea lucrări au fost începute, unele dintre ele în timpul campaniei electorale. Este vorba de bani împrumutaţi de municipalitate pe timp de 20 de ani. Din datele pe care le avem aceste lucrări şi aceste borduri nu vor putea rezista mai mult de un an de zile. Este limpede pentru toată lumea!...”

După ce ne-a făcut o demonstraţie în cadrul căreia ne-a arătat cum se poate rupe o bucată de bordură cu mâna, preşedintele interimar al PSD Arad a spus că primarul ar trebui să prezinte toate actele şi datele referitoare la acest proiect. „Cerem primarului Falcă, ce de astăzi, cel puţin pentru mine, este «domnul Bordurilă», să prezinte cetăţenilor din Arad toate datele referitoare la contracte, finanţarea proiectului, cine a făcut execuţia, cine face recepţia. Cetăţenii Aradului trebuie să ştie cât mai au de plă- tit pentru ca Administraţia Falcă   să dea acea halcă suficientă clientelei portocalii”, a spus Marius Lazăr.

Preşedintele PSD a mai spus că o mostră din bordură va fi trimisă şi spre un laborator de analize, pentru a se constata dacă aceasta corespunde cerinţelor europene în materie.  „Noi vom trimite mâine o mostră din această bordură la un laborator de analiză, să vedem dacă aceasta corespunde cerineţelor europene în materie, pentru că sunt şi bani europeni aici. Dacă e nevoie, vom face o conferinţă de presă şi la faţa locului, pentru că se pare că nu e vorba doar de lucrarea din zona Aleii Saturn. Este absolut dezastru. Lucrări începute acum două luni, date «la cheie», care acum arată aşa cum arată. Este total inacceptabil. Dacă raportul calitate preţ este cel corect, eu voi mânca aceste borduri”, a încheiat Lazăr.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici, a declarat: „Garanţia calităţii materialelor este asigurată chiar de către BERD, cei care susţin aceste lucrări. Nu există nici un fel de dubiu în privinţa calităţii, deoarece există o persoană delegată chiar din partea BERD pentru verificarea acestora“. Primarul Gheorghe Falcă a spus că va face mai multe precizări într-o conferinţă de presă pe care o va susţine astăzi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro