Stire

Cutremurător: La doar 13 ani, Diagnosticată cu o tumoare de cinci kilograme

05.08.2008 ⋅ 0 comentarii

La doar 13 ani, o copilă din Aluniş are o tumoare, care în timp record, mai puţin de o lună de zile, a ajuns să cântărească peste 5 kilograme.  Fetiţa a crescut fără mamă, deoarece aceasta a decedat la doar câteva luni după ce i-a dat viaţă. De atunci, tatăl, care munceşte cu ziua prin comună, se ocupă de copilă, însă prea puţin pentru că este mereu plecat la lucru.

Roxana nu a spus nimănui despre burtica ei, chiar dacă era mai mereu necăjită în ultima vreme. Sătenii au fost cei care au dat zvon prin comună cum că fetiţa ar fi însărcinată, lucrul care a ajuns şi la urechile primarului. Acesta a trimis imediat o echipă de la Serviciul Social din cadrul instituţiei ca să vadă starea copilei, care a refuzat să meargă la spital  de teamă. Pentru că în doar câteva zile, burtica i s-a mărit, mătuşa fetiţei s-a dus cu ea la medic la Lipova, care în urma ecografiei i-a stabilit diagnosticul: tumoare.

Vestea bolii ei a căzut ca un trăznet, atât peste familie, cât şi peste întreaga comunitate din Aluniş, unde locuia aceasta împreună cu tatăl său. Sătenii cu inimă din comună au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru ca fetiţa să poată fi dusă la tratament la Cluj.

„Chiar socrul meu, care este vecin cu familia Roxanei, s-a ocupat de cheta din comună. E trist, mai ales că în mai puţin de o lună tumoarea a ajuns la 5 kilograme. Când am aflat vestea ne-am mobilizat cu toţii şi am apelat la ajutorul oamenilor cu inimă. Şi eu am pus din banii personali şi am mai impulsionat vecinii să ajute, care cu cât poate”, a declarat Andronic Reginald, primar comuna Frumuşeni, de care aparţine comuna Aluniş.

Starea fetiţei s-a agravat la sfârşitul săptămânii trecute, fiind adusă de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad, unde medicii au hotărât că aceasta trebuie transportată la Cluj, pentru operaţie.  Tot aici s-a constatat că tumoarea, gigant pentru pântecele unui copil de doar 13 ani, a început să se extindă spre rinichi şi uter.

„Are o tumoare foarte mare care este deja în evidenţa Oncologiei din Cluj. S-a internat la noi vineri pentru că avea dureri mari, dar trebuie neaparat să continue tratamentul la o clinică de specialitate”, a declarat dr. Zeno Moldovan, şeful secţiei pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Abia după concluzia medicilor au apărut şi problemele. Mătuşei fetiţei, Dorina Brudaşcă, i s-a spus că trebuie să plătească suma de 20 de milioane lei vechi, pentru ca ambulanţa să o transporte pe fetiţă până la Cluj.

Necăjiţi şi disperaţi, atât tatăl cât şi mătuşa, au încercat să caute soluţii pentru drum, însă fără folos.

Cazul a ajuns la urechile managerului Spitalului Clinic Judeţean Arad, dr. Mirandolina Prişcă, care a decis că se va ocupa ea de transportul copilei: „Eram în şedinţă, când medicul şef mi-a spus despre fetiţa internată la noi. Noi avem trei maşini ambulanţe ale spitalului şi am dispus imediat ca una dintre ele să o transporte pe fetiţă gratuit până la Cluj. Bineînţeles că a fost un gest omenesc, chiar dacă nu intra în atribuţiile noastre, nu am putut sta cu mâinile în sân, mai ales când puteam să o ajutăm”.

Povestea pare să aibă un final fericit, cu toate că abia de acum, când Roxana se află la Cluj, va începe adevărata luptă cu tumoarea gigantică de care suferă. Zilele acestea fetiţa va fi operată iar medicii sunt destul de optimişti în ceea priveşte starea sănătăţii ei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro