Stire

Primarii se vor ?nt?lni, lunar, cu reprezentanţii ENEL

06.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a mediat o nouă întâlnire între reprezentanţii ENEL şi o parte dintre primarii din judeţul Arad.

„Pentru a rezolva cât mai eficient problemele care ţin de electrificare în judeţul Arad, doresc să organizăm astfel de întâlniri la fiecare început de lună între ENEL şi primari, pe care îi vom chema prin rotaţie”, a declarat Nicolae Ioţcu la începutul întrevederii.

La întâlnire au participat primarii din localitatile Ineu, Săvârşin, Livada,  Halmagiu, Sebiş, Şiria, Nădlac, Birchiş, Cărand, Covăsânţ, Semlac şi Moneasa.

Un punct extrem de important al discuţiei l-a constituit un Ordin al ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, care se referă la modul de obţinere a fondurilor pentru electrificarea localităţilor, precum şi extinderea procesului de electrificare şi construcţia de reţele noi. Termenul dat de ministerul de resort pentru depunerea documentaţiilor este extrem de scurt, şi anume data de 15 august. De asemenea, ministerul a mai stabilit încă un termen, 30 iunie 2009, pentru cei care nu reuşesc să depună documentaţia la primul termen. „Timpul este scurt, dar cu sprijinul specialiştilor de la ENEL, am convingerea că vom  reuşi să ajutăm cât mai mulţi primari să depună actele necesare pentru obţinerea finanţării în vederea introducerii sau extinderii reţelei de electrificare”¸ a declarat Nicolae Ioţcu.

Tot în cadrul întâlnirii, reprezentanţii ENEL au comunicat că, în programul de investiţii pe anul 2009 judeţul Arad are prevăzută suma de 20 milioane RON, fiind cea mai mare sumă alocată pentru judeţele din partea de vest a ţării, ceea ce demonstrează nivelul ridicat de dezvoltare al judeţului nostru. În momentul de faţă, se lucrează la întocmirea propunerilor concrete pentru sectoarele unde vor fi alocaţi aceşti bani. În acest sens, Consiliul Judeţean şi primarii din judeţ vor elabora în cel mai scurt timp o listă de propuneri pentru investiţiile prioritare în anul 2009.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro