Stire

Din cauza birocraţiei, Veterinarii răm?n ?n stradă

07.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Amânarea construirii unui nou sediu pentru Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA)  Arad va face ca din primăvara anului viitor, angajaţii acesteia să rămână în stradă, cu actualul sediu demolat iar cu cel de pe hârtie doar în plan.

În luna martie  a acestui an, DSVSA-ului i-au fost daţi peste 11.000 de mp de teren pentru construirea unui nou sediu, din domeniul privat al municipiului, cu folosinţă gratuită pe 49 de ani. Motivul pentru care a fost necesară alocarea unui teren  este faptul că actualul sediu al DSVSA de pe Calea Bodrogului  urmează să fie demolat, aici urmând să se construiască o autostradă care va face legătura Arad-Timişoara.

Lucrurile nu sunt atât de simple precum par, deoarece terenul primit figurează sub şase numere de Carte Funciară, iar pentru a fi posibilă folosirea terenului, „este nevoie ca o firmă specializată în măsurători să inspecteze situaţia, ca mai apoi reprezentanţii DSVSA să scrie terenul într-un singur CF (carte funciară)”, ne informează Carmen Ila, subprefect al Municipiului Arad.

Pe cât de greu de înţeles ar părea această explicaţie, pe atât de mult timp va mai lua până când se va putea demara construirea unui nou sediu. Amânarea nu face altceva decât să ridice o altă problemă pentru angajaţii din Arad ai Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, posibilitatea ca aceştia să nu mai aibă nici un sediu.

Lucrările la noua autostradă, care vor cuprinde şi Calea Bodrogului, n-au început, iar despre finalizarea unui nou sediu al DSVSA nu se cunoaşte nimic momentan. O dată demolată clădirea actualului sediu, inspectorii DSVSA ar putea rămâne fără nici un loc în care să îşi desfăşoare activitatea.

„În situaţia în care se va demola sediul lor înainte de a le fi construit un altul, angajaţii DSVSA Arad vor trebui să îşi găsească o chirie pe care le-o va plăti ANSVSA. Posibilitatea de a rămâne în stradă este doar teoretică, ei neavând un sediu propriu-zis al lor, însă practic este imposibil să se întâmple aşa ceva, deoarece ANSVSA au obligaţia să găsească o soluţie în astfel de cazuri,” mai declară Carmen Ila.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro