Stire

Primăria şi ?presarii? au căzut la pace

07.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţi ai difuzorilor de presă, directori de ziare locale precum şi consilieri locali municipali au participat ieri la dezbaterea publică care a avut ca temă proiectul de hotărâre privind locaţiile pentru desfăşurarea activităţilor comerciale pe domeniul public al Municipiului Arad.

Mai precis întâlnirea, după cum afirma şi viceprimarul Ovidiu Marian s-a organizat pentru ca toată lumea să se lămurească cu privire la mutarea chioşcurilor de difuzare a presei. Totodată, viceprimarul a  afirmat că a avut loc o eroare de  comunicare pe care Primăria Arad şi-o asumă. Somaţiile emise de către autorităţi au vizat 14 chioşcuri de ziare amplasate în zonele în care au loc lucrăriile de modernizare finanţate de BERD. O parte dintre cei prezenţi la dezbatere au luat cuvântul şi cu toţii au susţinut aceeaşi idee. Chioşcurile de ziare să rămână. Floare Martim a fost până acum câteva zile proprietara gheretei de lângă teatru care comercializa produse cu caracter religios. Cu lacrimi în ochi a rugat insistent autorităţile să i se dea altă locaţie. „Împreună cu fiul meu am avut chioşcul de lângă teatru. Am primit somaţie. Ne-am conformat şi am demolat construcţia pe banii noştri. Atât eu cât şi fiul    meu care suntem bolnavi, trăim din vânzarea produselor. Avem marfă acasă de 18 milioane lei vechi. Vă rog doar să îmi daţi o altă locaţie şi să nu ne desfiinţaţi de tot. Noi din asta trăim. Ghereta în care activam era şi un punct de reper pentru turiştii străini”.

Nemulţumirile au fost ridicate pe rând de către cei implicaţi direct, aceştia afirmând că la Fortuna şi Boul Roşu s-au demolat tonetele de ziare când au început lucrările şi nu au mai fost reamplasate. „Nu este vorba de nici o demolare. Doar  patru chioşcuri se vor muta. Este vorba despre cel din staţia de tramvai de la UTA şi cele de la Gară, Podgoria şi Coraura. Celelalte rămân pe loc. A fost o decizie luată în grabă din partea constructorului şi a Serviciului Tehnic al Primăriei care s-a grăbit să emită somaţiile. Repet! Nu demolăm nimic, doar mutăm chioşcurile cu patru, cinci metri mai încolo ca să poată avea loc lucrările”, afirmă Ovidiu Marian.

Fiecare participant la întâlnire a primit câte un exemplar al proiectului de hotărâre din anul 2006, privind locaţiile pentru desfăşurarea activităţilor comerciale pe domeniul public. Cei care nu  şi-au găsit chioşcul amplasat pe strada care doreşte, a depus în scris la primărie o cerere. De asemenea, reprezentanţii presei scrise din Arad au suplimentat locaţiile de difuzare a presei din proiectul existent printr-o adresă scrisă care a fost depusă tot ieri la Primărie.

Şedinţa s-a încheiat, nu înainte ca reprezentanţii difuzorilor să precizeze că fără implicarea ziarelor somaţiile trimise chioşcarilor ar fi fost puse în aplicare. De asemenea, viceprimarul Ovidiu Marian a promis, la insistenţa celor prezenţi, că în Arad presa se va vinde prin ghioşcuri.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro