Stire

Medicii clujeni sunt sceptici - Şanse minime pentru fetiţa cu tumoră

07.08.2008 ⋅ 0 comentarii

În apariţiile trecute ale ziarului nostru v-am relatat cazul cutremurător al Rodicăi B, în vârstă de numai 13 ani, care a fost diagnosticată cu o tumoră de nici mai mult nici mai puţin de cinci kilograme. Fetiţa a fost transportată la începutul săptămânii la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuţă” Cluj-Napoca, unde urmează să fie operată.

Mai bine gravidă decât   bolnavă

Operaţia va avea loc astăzi, începând cu ora 07:30, însă medicii se pare că acordă şanse minime reuşitei operaţiei. „Fetiţa trebuia adusă mai repede la spital, însă lumea din sat a crezut că ea e gravidă, şi au urmat certurile cu tatăl ei care o acuza că este însărcinată. Un medic de la Matern, când a fost fata la consultaţie a spus că mai bine ar fi fost gravidă decât să aibă o aşa tumoră.  Astăzi i-au făcut medicii nişte analize şi mâine la ora 07 se va afla pe masa de operaţie, însă   mi-a spus medicul care o va opera   că sunt şanse minime de reuşită    a operaţiei”, ne spune Gheorghe Chira, cel care a ajutat-o pe fată să se deplaseze pentru prima oară la Institutul din Cluj, şi care a ajutat la strângerea unor bani care vor fi trimişi familiei fetei.

Reuşita – o minune

Dr. Zeno Moldovan, cel care s-a ocupat de cazul fetei atât cât aceasta s-a aflat internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, ne-a declarat că tumora este foarte mare, şi pentru a putea fi înlăturată, pacienta ar trebui să facă radioterapie şi chimioterapie înaintea operaţiei propriu-zise. Dar şi după părerea dumnealui, reuşita intervenţiei chirurgicale este foarte greu de dobândit, din cauza faptului că tumora s-a extins şi pe un ovar.

Vă reamintim că drama fetiţei    a început acum o lună de zile, când a început să i se dezvolte o tumoră în abdomen. Încet, aceasta a crescut, ajungând în momentul primei consultaţii la impresionanta greutate de cinci kilograme. La început, tatăl fetei nici nu a observat, doar vecinii au început să şuşotească cum că fata ar fi gravidă. Plecând urechea la bârfele din sat, tatăl ar  fi certa-o, însă nici o clipă nu s-a aşteptat ca presupusa sarcină să  fie de fapt un motiv pentru care viaţa fiicei lui să fie pusă în pericol. Fetiţa, orfană de când era de numai şase săptămâni, şi-a pierdut mama tot în urma unei boli care     i-a atacat organele reproductive: septicemie.

Ajutor material

Deznădăjduiţi dar cu speranţa că fetiţa va trece peste această grea încercare a vieţii, angajaţii Primăriei din Frumuşeni, în frunte cu primarul Reginald Andronic, au pus mână de la mână şi au adunat bani pentru  a-i trimite fetei printr-un verişor care a plecat la Cluj.

Angajaţii primăriei Frumuşeni nu sunt singurii care au sărit în ajutorul fetei, transportul acesteia la Institutul de Oncologie pentru operaţie     a fost garantat de către conduce-rea Spitalului Clinic Judeţean de  Urgenţă, în mod gratuit.

Nu ne rămâne decât sa ne rugăm pentru această fetiţă orfană, pentru că numai rugăciunile o mai pot ajuta în acest moment.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro