Stire

?Asfalt tango? sau şanţurile din şosea

08.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Necesitatea reabilitării străzilor din judeţul nostru nu mai este un subiect nou, ci dimpotrivă, face parte din viaţa de zi cu zi a fiecărui arădean posesor de maşină. Problema vine atunci când străzile proaspăt asfaltate, devin în scurt timp „capcane” pentru şoferi.

Un astfel de exemplu este o porţiune de drum din zona Billa, unde din cauza traficului intens, a căldurii şi a maşinilor de mare tonaj, şoferii se confruntă acum, pe lângă aglomeraţia devenită o obişnuinţă, şi cu capcanele din carosabil, pe care de altfel le găsim mai la tot pasul prin Cartierul Micălaca. Astfel, s-au format inevitabil şanţuri pe marginea drumului, şanţuri care devin adevărate obstacole în special pentru şoferii nocturni. „Căldura împreună cu traficul intens au determinat deformarea asfaltului, care a luat forma roţilor de camioane. Acest lucru ne dă bătăi de cap de câte ori trecem prin zonă. Chiar şi tiriştii se confruntă cu problema asta, cu toate că datorită lor s-a produs deformarea asfaltului în zonă. În toate ţările civilizate circulă maşini de mare tonaj, însă nicăieri n-ai să vezi şanţurile astea care la noi sunt peste tot”, ne spune Mircea Benea.

Pe numeroase porţiuni ale drumului, asfaltul a crăpat tocmai pentru faptul că accesul maşinilor de mare tonaj a fost redirecţionat prin zona cu pricina odată cu înfiinţarea şoselei de centură din Cartierul Subcetate. „E trist ce se întâmplă. Porţiunea asta din Micălaca e una dintre cele mai circulate, pentru că pe aici trec zilnic zeci de tiruri care tranzitează Aradul. Pot să zic că din cauza lor am fost nevoit să îmi duc maşina la service pentru că am dat într-un asemenea şanţ. Nu înţeleg în schimb, de ce nu s-a pus mai mult accentul pe acest drum, având în vedere diferenţele de temperatură şi greutatea cu care se confruntă asfaltul. Dar la noi tot e posibilm, iar mâine, poimâine doar căruţele vor mai putea trece pe aici”, se plânge un micălăcean.

Tiriştii care frecventează zona sunt contestaţi şi de faptul că staţionează pe trecerile de pietoni. De multe ori la orele de vârf, oamenii sunt nevoiţi să le ocolească pentru a trece strada. „Dacă le spui ceva, te înjură, sau îţi spun să îţi vezi de treabă. De multe ori am fost nevoită să aştept câteva minute bune pentru că ocupau trecerea de pietoni. Nimeni nu se ocupă de această problemă, pentru că ar trebui puşi poliţişti în zonă care să dirijeze circulaţia”, menţionează Dana Bălăban.

Iar ca tabloul să fie complet, noaptea, bolizii îşi întrec forţele devenind astfel ţinte sigure ale vreunui accident. În tot acest timp, nimeni nu scoate o vorbă despre problema acestui drum. Noi am făcut-o pentru a nu se putea spune, atunci când dramele care pândesc la tot pasul ne vor lovi, că nu am ştiut de la ce ni se trage.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/