Cimitirul, oraş subteran al şobolanilor
11.08.2008 ⋅ 0 comentarii
Purtători de boli şi de fobii, şobolanii încep tot mai mult să se extindă, să mişune printre locurile de veci, unele morminte devenind gropi de gunoi şi astfel, un mediu propice pentru dezvoltarea lor.
Este cazul cimitirului din Cartierul Micălaca, unde săptămâna trecută, Ana M. a sesizat apariţia rozătoarelor printre morminte. Acest fapt nu ar trebui să mire pe nimeni, având în vedere grămada de moloz şi de gunoaie ce „tronează” la intrarea în cimirirul respectiv. Cu toate acestea nu mare i-a fost mirarea când la a doua vizită, aceeaşi Ana M. a avut parte de încă o întâlnire cu un rozător lângă mormântul părinţilor săi „împodobit” cu tot felul de hârtii şi ambalaje. „Când am vrut să întreb de ce este tot gunoiul acolo, n-am avut cu cine să vorbesc. Muncitorii nu erau la lucru sâmbătă, aşa că am vorbit cu administratorul şi l-am rugat să mă ajute. Mi-a răspuns sec că nu lucrează sâmbătă”, povesteşte femeia. „Măcar o lopată să-mi fi dat, doar nu veneam eu cu lopata de acasă”, a adăugat A.M.
La cimitir oamenii se împrietenesc cu şobolanii
Momentul culminant avea să fie întâlnirea femeii pe alee cu… un şobolan. Toată lumea cunoaşte faptul că cimitirul este şi casa acestor animale, dar, până atunci, Ana M. nu se mai trezise faţă în faţă cu vreunul. „Nu am nimic cu ei, dar mie unul nu-mi place să-i văd cum umblă pe acolo. E normal aşa ceva?” ne-a întrebat, mirată, femeia.
Am încercat să aflăm ce se face în legătură cu acest lucru, dar, din păcate, pentru că era duminică, nimeni nu era de găsit la cimitirul cu pricina.
Cazul de săptămâna trecută nu este singular. Ana M. a avut aceeaşi surpriză şi duminica aceasta, când a revenit la locul faptei. Dar pentru că mai nou şobolanii au poposit în cimitir, pot fi văzuţi în mormintele săpate de o zi sau două înainte de înmormântare.
Astfel, haitele de fiare se pot alimenta în voie cu cadavrele morţilor, şi nu este exclus ca într-o bună zi printre oameni care merg la cimitir să aducă un omagiu celor dragi, să fie depistate boli, care s-ar putea transforma uşor în epidemii.
Sursa: Glasul Aradului
Autor: Adrian Todor ⋅