Stire

Scăldat fără riscuri la Ghioroc

12.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Acum o săptămână de zile, mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat că în Balta de la Ghioroc a intrat o turmă de oi îndrumată de ciobanul care dorea să le adape.

După ce am luat legătura cu Florin Radu Nicoară, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Arad, am aflat că, în cazul în care acele oi ar fi avut căpuşe, acestea ar fi putut fi transmise şi celor care vin să se scalde la Ghioroc.

 Traian Mircea Luca, primarul din localitatea Ghioroc, ne-a declarat în acel moment că el se îndoieşte că aceste fapte într-adevăr s-ar fi petrecut, pentru că, dacă ar fi fost adevărate, ar fi fost anunţat şi el de către paznici. Însă, pentru a linişti zecile de vizitatori ai „litoralului de acasă” - cum mai este cunoscută Balta de la Ghioroc, a promis că în cel mai scurt cu putinţă se vor recolta probe de apă pentru a fi examinate.

Rezultatele acestor analize vin pentru a linişti atât autorităţile locale, patronilor teraselor de pe  malul  apei, dar mai ales arădenii care îşi petrec majoritatea timpului liber în acest loc.

„Am discutat cu domnul  Mihai Ţârcuş, inspectorul sanitar de stat al judeţului Arad, care mi-a confirmat că analizele au ieşit bine, atât din punct de vedere chimic cât şi bacteriologic,” a declarat Traian Mircea Luca, primarul localităţii Ghioroc.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.D.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro