Stire

Ancheta ITM s-a finalizat - Gheorghe Bocşa, nevinovat

12.08.2008 ⋅ 0 comentarii

După mai mult de trei luni de la producerea accidentării  lui Gheorghe Bocşa, angajat al CFR Arad, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a dat un verdict: incidentul este un accident de muncă, iar victima, va primi o pensie de boală.

Ioan Aurel Pepu, inspector şef adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă, declară: „În cazul domnului Gheorghe Bocşa, dosarul a întrunit toate condiţiile pntru a fi aprobat de la Bucureşti, iar rezultatul anchetei este că bărbatul a fost implicat într-un accident de muncă. ”

Ar mai fi rămas de stabilit dacă bărbatul se poate reface, astfel ca să îşi poată relua activitatea în cadrul CFR Arad, şi, în funcţie de recomandările medicului curant şi al rezultatului expertizei medicale efectuate de către Casa de Pensii, se va stabili suma pe care victima o va primi ca pensie de boală, dar şi alte eventuale indemnizaţii.

Bărbatul însă se află în imposibilitatea de a se reface, mâna şi piciorul drept fiindu-i amputate, iar în asemenea condiţii reluarea muncii este imposibilă, din câte ne anunţă cumnatul victimei. Acesta, ne mai spune: „El nu mai este capabil de muncă. Va trebui să facem o cerere pentu a ni se elibera o copie xerox a dosarului întocmit de către ITM Timiş, pentru a putea să i se întocmească dosarul de pensionare. Încă nu suntem liniştiţi, până ce nu ştim rezultatul final, adică pensia pe care o va primi.”

Vă reamintim că în primăvara acestui an, într-o dimineaţă, un bărbat, angajat  al CFR, şi-a pierdut mâna şi piciorul drept după ce o locomotivă a trecut peste el. Deşi a fost transportat de urgenţă la spital, nu s-a mai putut face nimic pentru ca invaliditatea bărbatului să fie redusă. De la momentul accidentului, muncitorul a fost suspectat că ar avea probleme şi la coloana cerebrală, după ce acesta a declarat că nu simte nimic de la brâu în jos. Familia a considerat că este mai bine ca acesta să fie mutat la Timişoara pentru a i se acorda îngrijiri medicale, iar medicii timişoreni au hotărât să-l opereze pe bărbat, pentru a evita orice altă posibilitate de handicap.

Deşi omul va primi o sumă de bani lunar pentru accidentul care s-a produs din motive independente lui, viaţa acestuia nu va mai fi niciodată la fel. Cât despre hotărârea pe care o va lua medicul în urma expertizei medicale la care Gheorghe Bocşa va fi supus în perioada imediat următoare, vă vom ţine la curent cu evoluţia cazului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro