Stire

Zilele Aradului - Şapte zile de distracţie şi voie bună

12.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii Primăriei  Municipiului Arad împreună  cu cei ai Casei de Cultură a Municipiului, au prezentat, ieri, principalele evenimente care se vor desfăşura de Zilele Aradului, în intervalul 18-24 august.

Programul cuprinde o gamă variată de evenimente şi spectacole, care vor începe în data 18 august, la ora 19.00. „Pentru prima dată evenimentele dedicate Zilelor Aradului se vor întinde pe parcursul unei săptămâni întregi. Vor fi acţiuni culturale, sportive atât pentru amatori, cât şi pentru profesionişti. Vor avea loc spectacole în toate cartierele, cât şi în pieţe şi incintele unor agenţi economici”, afirmă Ovidiu Marian, viceprimar Arad. Despre evenimentele desfăşurate în perioada amintită a vorbit şi Ovidiu Balint, directorul Casei de Cultură Arad, Dana Andreică din partea Biroului de Cultură, actorul Zoltan Lovas, prezentatorul evenimentului, Ionel Costin, consilier judeţean, Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad şi Gheorghe Vaczi II, fosta glorie a UTA-ei 

Deschiderea oficială va avea loc  cu un concert de fanfare şi o paradă cu costume de epocă,  urmate de concertul în aer liber „Arădenii cântă pentru arădeni”.  Prima zi de spectacole îl are ca invitat special pe  Nicu Alifantis.  Nu va lipsi de la eveniment nici Călin Ungureanu, liderul formaţiei Carusel. Tot de Zilele Aradului se vor oferi atât diplome cât şi titluri şi distincţii, iar în data de 20 august, 150 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie  vor primi „Diploma de aur”.

Claudia Untaru

Pe lângă concerte, cel mai aşteptat moment de către arădeni este Festivalului Cătlanelor, unde vor participa  peste 20 de echipe din România, Ungaria şi Germania. „Acest festival a fost iniţiat de Toni Paulik, care din păcate nu mai este printre noi. Se vor folosi mii de kilograme de carne, de ceapă şi cartofi.  Anul acesta vom avea şi un cătlan cu capacitatea de 3.500 de litri, în care se vor găti peste 7.000 de porţii de tocană Szeged.”, declară Zoltan Lovas.  Arădenii vor putea gusta din delicioasele tocane pentru doar trei lei, bani care ulterior vor fi donaţi organizaţiei „Mâini deschise”. Printre numele mari care vor concerta se numără  formaţia  Neri per Caso, Rromak şi Lavinia Răducanu, trupa Damian &Brothers.  Suma alocată pentru Zilele Aradului este de 9 miliarde de lei vechi. Arădenii trebuie să scoată din buzunar doar valoarea preţului de intrare al biletului pe Ştrandul Neptun unde vor avea loc principalele evenimente, care este în valoare de 2,5 lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro