Stire

Urmează zile de foc - Canicula face primele victime

13.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Chiar dacă abia de astăzi s-a declarat în mod oficial caniculă, numărul solicitărilor la Ambulanţă a crescut considerabil deja de ieri.  Încă de la primele ore ale dimineţii, arădenii care au riscat expunându-se la soare au sunat Ambulanţa, şi cu fiecare oră trecută numărul acestui gen de solicitări a devenit de ordinul zecilor.

Deşi nu toţi pacienţii au fost transportaţi de urgenţă la spital, medicii de la Unitatea Primire Urgenţe au avut şi ei parte de o după-masă încărcată, cauza fiind tot  temperaturile ridicate, care pun  în pericol sănătatea arădenilor, cei mai afectaţi fiind cardiacii, hipertensivii, vârstnicii şi copiii.

Căldura şi temperaturile ridicate îşi vor face de cap începând de azi. Peste tot Aradul, temperaturile vor creşte , astfel că, orele de vârf vor putea transforma cele 30 şi ceva de grade C până la peste 40 de grade C.

Deşi după spusele multora, vara este aproape pe sfârşite, iată că, marele final se arată a fi departe. Temperatura, care a început să crească constant, începând chiar de ieri, va continua să crească în următoarele zile, după avertizările meteorologilor.

Zeci de arădeni au necesitat ieri, îngrijiri medicale de urgenţă la domiciliu, din cauza problemelor de sănătate, fie mai vechi, care s-au accentuat din cauza căldurii. Pe lângă aceste intervenţii, au început să apară şi solicitările în plină stradă, unde câţiva bătrâni cardiaci, au leşinat. O statistică concretă privind numărul solicitărilor înregistrate ieri la Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu vă putem pune la dispoziţie, întrucât, conducerea unităţii este disponibilă doar până la orele 16.00. Perfect adevărat. Doar că, având în vedere natura activităţii acestei structuri, care funcţionează în regim non-stop,  ni se părea corect să ne bucurăm de o mai mare deschidere spre dialog. Dar... cine ştie... Căldura o fi şi acum de vină. Poate, data viitoare... O să fim mai atenţi şi vom suna pe răcoare. Cine ştie?! Poate, poate, ne-om bucura cititorii, cu informaţii oficiale legate de activitatea unităţii amintite. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro