Stire

Restricţii la subvenţia pentru motorină

13.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Numai fermierii înscrişi în evidenţele Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Arad au putut beneficia de subvenţia acordată pentru motorină pentru înfiinţarea culturilor de toamnă.

Acest lucru a făcut ca mulţi fermieri să fie nemulţumiţi, deoarece spre deosebire de perioada de primăvară, când criteriile de eligibilitate erau altele, acum, numai agricultorii care au fost înscrişi în evidenţele Centrelor judeţene APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează au putut solicita motorină cu preţ redus. „Potrivit noilor modificări, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care solicită sprijinul financiar trebuie să întocmească numai două cereri”, au precizat surse din DADR Arad.

Pentru că subvenţiile pentru motorină au făcut nemulţumiţi mulţi fermieri, o  veste bună pentru ei este faptul că vor putea beneficia, în curând, de alt sprijin financiar. Proiectul este în lucru.

Potrivit prevederilor acestuia, se doreşte ca din toamnă fermierii să beneficieze de încă o reducere la acciza pe motorină. Ei vor fi scutiţi de încă 0,65 lei pe litru, în limita a 48 de litri de motorină aferenţi înfiinţării culturilor agricole pe un hectar.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro