Stire

Verificări cu raze X la Jandarmerie

13.08.2008 ⋅ 0 comentarii

De curând, Jandarmeria Arad se poate mândri că a fost dotată cu aparatură modernă şi de ultimă generaţie, care va fi pusă în funcţiune în în zilele următoare.

Noutatea adusă la Inspectoratul de Jandarmi Arad constă într-un echipament de control cu raze X pentru efectuarea controlului bagajelor şi un detector de metale tip poartă, pentru care personalul din cadrul instituţiei este încă într-o perioadă de instructaj.

„Echipamentul de control şi detectorul le-am primit cu puţin timp în urmă, începând un instructaj de specialitate pentru întreg personalul unităţii. Aparatura este nouă şi va fi pusă în funcţiune deîndată ce vom finisa şi micile modificări la structura încăperilor în care este situat”, a declarat maior Nemeş Lucian, ofiţer relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

Monitorul care va fi accesat doar de persoane din cadrul unităţii, poate identifica şi arăta cu exactitate ceea ce conţine bagajul respectiv. În timp ce bagajul se află la control, persoana care va dori accesul în unitate, trebuie să treacă de poarta ce va detecta orice metal prezent la persoana respectivă.

Aparatul din dotarea jandarmeriei este unul identic cu cel pe care îl întâlnim în fiecare aeroport, astfel accesul străinilor în unitate nu va mai presupune nici un risc. Este de precizat faptul că unitatea arădeană face parte din cele opt unităţi de jandarmerie din ţată care beneficiază de această nouă tehnologie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro