Stire

La Nădlac, Turci printre caise

13.08.2008 ⋅ 0 comentarii

19 cetăţeni turci au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă graniţa, ascunşi printre... caise, la doar 3°C.

La ieşirea din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat un automarfar încărcat cu fructe, la volanul căruia se afla un turc, pe nume Ismail K. Bărbatul a prezentat poliţiştilor documente pentru marfa sa, susţinând că caisele sunt din Turcia şi trebuie transportate în Germania.

Poliţişti au simţit că ceva nu este în regulă, ideea suspiciunii pornind de la sistemul de închidere a uşilor automarfarului. Au cerut imediat să investigheze mai în amănunt încărcătura, şi nu mică le-a fost mirarea când, după paleţii cu caise, au găsit 19 persoane de sex masculin, înveliţi în haine groase şi aşezaţi liniştiţi deasupra lădiţelor cu fructe.

Toţi cei 19 au fost rugaţi să  coboare, iar în urma verificărilor  s-a constatat că au vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani. Se pare că deşi au intrat în ţară legal, au recurs la această metodă pentru că nici unul dintre ei nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen. Bărbaţii au declarat în final poliţiştilor că doreau să ajungă în Germania pentru a-şi găsi loc de muncă.

În timpul primelor cercetări, şoferul automarfarului, unde au fost găsiţi transfugii, a declarat autorităţilor că nu avea habar despre prezenţa celor 19 sau despre modul cum s-au urcat ei în vehicul, precizând faptul că a oprit în mai multe locuri pe parcursul traseului.

Poliţiştii de frontieră au reţinut persoanele în cauză, inclusiv şoferul, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei. De altfel, cercetările continuă în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro