Stire

Afaceri cu iz de benzină

13.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Garda Financiară Arad, a început o serie de cercetări la o societate cu sediul în Sânleani, a cărei activitate se pare că prezintă suspiciuni, reprezentanţii ei neprezentându-se la controlul solicitat de comisari.

Cercetările asupra societăţii ce se ocupă cu livrarea de benzină fără plumb, super 95, au început în urma solicitărilor Gărzii Financiare Bucureşti. Garda Financiară Bucureşti descoperise o societate fantomă, cu sediu social declarat fictiv în Bucureşti care, conform actelor, era beneficiară a produselor accizabile energetice, furnizate de antrepozitul de depozitare din Sânleani. Cu ocazia cercetărilor efectuate de cele două instituţii abilitate, a ieşit mai întâi la iveală ilegalitatea activităţii societăţii  din Bucureşti, pentru ca apoi societatea din Sânleani să confere semne de întrebare.

Societatea din judeţul Arad trimisese spre livrare şase transporturi de  benzină, într-o cantitate estimată la peste 120 de tone. În urma solicitărilor Gărzii Financiare Arad, societatea furnizoare a trimis anumite documente cerute, însă reprezentantul ei nu a purces să se prezinte la control. Astfel, comisarii au înaintat o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea stabilirii dacă socitatea îşi desfăşoară activitatea ilegal. În acest sens, va fi hotărât dacă societatea din Sânleani are autorizaţii de antrepozit fiscal de depozitare a benzinei.

În cazul în care se constată că obligaţiile către Bugetul Consolidat al Statului nu sunt evidenţiate şi declarate, se estimează că prejudiciul se ridică la nivelul de 10 miliarde de lei vechi, reprezentând accize şi TVA. Cercetările sunt în continuă desfăşurare, urmând ca la sfârşitul lor să fie făcute publice constatările şi măsurile luate, în cazul în care este necesar.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro