Stire

Pregătiri pentru caniculă

14.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Prognoza meteo pentru zilele de 13, 14 şi 15 august, a Administraţiei Naţionale de meteorologie anunţă cod galben, astfel că Ministerul Sănătăţii Publice, prin autoritatea de Sănătate Publică recomandă tuturor cetăţenilor să evite deplasările în aer liber şi expunerea la razele soarelui.

Apă pentru bolnavi

Măsuri speciale trebuie să ia şi unităţile sanitare şi farmaceutice, care trebuie să verifice rezerva de apă din spitale, funcţionarea instalaţiilor de aer condiţionat şi să respecte condiţiile igienico-sanitare privind depozitarea şi neutralizarea deşeurilor periculoase.

Pentru a nu pune sănătatea pacienţilor internaţi în pericol, conducerea celor trei spitale importante din municipu, ne asigură că nu sunt nici un fel de probleme la reţeaua de apă a spitalelor.

Mihaela Luncan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Municipal, declară: „Noi am cumpărat anul trecut un rezervor de apă cu o capacitate de 5.000 de litri, care poate fi folosit în cazuri extreme. În plus, am primit sponsorizare şi 30 de aparate de apă pe care le-am montat la fiecare secţie. Pentru aceste zile în care se anunţă cod galben, avem paturi la Compartimentul de Primire Urgenţe, unde putem să îi îngrijim pe cei care suferă din cauza căldurii.”

Urmare a recomandărilor Ministerului Sănătăţii Publice, unităţile sanitare cu paturi din judeţ, ca şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, au fost atenţionate asupra pregătirii de urgenţă prin suplimentarea turelor cu medici, asistenţi medicali şi ambulanţieri, dar şi verificarea stocurilor de medicamente din aparatele de urgenţă şi suplimentarea acestora acolo unde este cazul, anunţă ASP Arad.

Sfaturi pentru cetăţeni

De asemenea, pentru a-şi proteja starea de sănătate, este bine ca cetăţenii să evite activităţile fizice în atmosfera supraîncălzită, să facă duşuri frecvente, să poarte o îmbrăcăminte lejeră în culori cât mai deschise, dar şi să respecte un regim alimentar corespunzător (alimente cu conţinut caloric scăzut), şi, pe cât posibil, să consume multe lichide slab îndulcite, preferabil saline, carbogazoase.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro