Stire

Criminali ?n uniformă - Bătr?n omor?t ?n bătaie de poliţişti

14.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Doi poliţişti din Şicula sunt suspectaţi că ar fi omorât în bătaie un bătrân de 75 de ani. Din primele cercetări se pare că mărul discordiei dintre bătrân şi oamenii legii a fost un banal furt de bicicletă, acesta fiind cunoscut în sat ca fiind adevărat împătimit al acestei practici.

Disputele dintre Ioan Reghiş şi poliţiştii din comună par să fie mai vechi, prin sat umblând vorba cum că acesta ar mai fi fost bătut de organele de ordine. Ultima corecţie administrată însă i-a fost fatală. Martorii susţin că zilele trecute doi poliţişti din comună au intrat în gospodăria bărbatului  pentru a-l chestiona cu privire la eternul subiect: furtul unei alte biciclete.  Deşi oamenii legii nu aveau mandat, au dat totuşi buzna peste suspect, unde, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, pentru că bătrânul locuia singur. Cert este însă că la un moment dat, unii vecini au auzit  ţipetele bărbatului care cerea ajutor.

Când vine vorba despre părerile vecinilor, acestea sunt împărţite. În timp ce unii susţin că bărbatul a fost scos din casă bătut, cu faţa plină de sânge, alţii spun că bărbatul i-ar fi lovit pe poliţişti. „Nu a fost însurat niciodată. Era mai ciudat de felul lui, dar eu mă înţelegeam bine cu el. Ne mai ajutam unul pe altul, că locuia în fundul grădinii noastre. Ştiu că nu o dată au venit poliţiştii şi luau de la el câte o bicicletă furată şi o duceau înapoi la păgubit. Şi asta s-a întâmplat de mai multe ori. Ce o fi fost acum, nu pot ştii”, povesteşte unul dintre vecini. Pe de altă parte, un alt consătean susţine: „Şi pe bancă afară l-or lovit pe bătrân.  Le-am zis să nu îl mai lovească. Or mai vrut să dea în el cu ceva curea de-a poliţistului.  Apoi, unu îl ţinea cu cătuşe, să nu se poată ridica... Într-adevăr, în timpul ăsta, bătrânul striga”.  După ce de câteva zeci de minute cât a durat, după estimările sătenilor, coşmarul bărbatului, acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul de psihiatrie din Mocrea.

Surse din cadrul unităţii spitaliceşti amintite, confirmă prezenţa unor leziuni majore pe corpul victimei, la internare, el fiind într-o „stare de demenţă, agitaţie psihomotorie“. La externare, bărbatul a fost transportat acasă, unde după doar câteva ore şi-a dat duhul. Medicul de familie din localitate a refuzat să elibereze certificatul medical în condiţiile în care urmele de pe corpul acestuia ridicau semne de întrebare privind cauzele decesului.

Cadavrul a fost aşadar trimis la Medicina Legală, unde i s-a efectuat necropsia. Rezultatele acesteia sunt cutremurătoare: multiple traumatisme şi mai ales nu mai puţin de 16 coaste rupte.

Am încercat să luăm legătura cu şeful de post din Şicula, însă acesta a preferat să ascundă un punct de vedere oficial în spatele unei scuze patetice: pierderea bruscă a semnalului la telefonul mobil. Pe de altă parte, cei doi poliţişti acuzaţi de moartea bărbatului şi-au luat câteva zile libere, fiind aşadar de negăsit.

Cazul a creat valuri în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comandantul IJP, Alexandru Tanco, declarând: „Cunoaştem cazul de la Şicula, însă nu pot să îmi exprim punctul de vedere oficial, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad”.

Dosarul a ajuns pe mâna procurorului criminalist Cristian Lazăr, care susţine: „Deocamdată se fac cercetări cu privire la circumstanţele în care a decedat bărbatul. Într-adevăr cei doi poliţişti sunt cercetaţi iar rezultatul final vi-l vom putea comunica abia peste câteva zile”.

Bărbatul a fost înmormântat în urmă cu o zi în cimitirul din localitatea Chereluş, sat aparţinător comunei Şicula. Vom reveni cu amănunte.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro