Stire

Cartierul Gai - Zilele Aradului se ţin ?ntr-un ?depozit?

14.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Cu toate că a început numărătoarea inversă până la începerea mult aşteptatelor Zile ale Aradului, nu toţi arădenii sunt convinşi că sărbătoarea îşi va desfăşura programul în condiţiile şi locaţia stabilită. În această situaţie sunt locuitorii Cartierului Gai, de pe strada Hatman Arbore, Parcul Bisericii Sârbeşti care, se plâng că locaţia destinată desfăşurării  spectacolului este ocupată de materiale de                  construcţii destinate reabilitării şi introducerii           canalizării menajere în câteva cartiere arădene.

Spaţiu de depozitare folosit ineficient

Pe lângă faptul că zona este folosită de peste două luni ca spaţiu de depozitare a acestor materiale de construcţii, aici se mai realizează şi lucrări pentru o staţie de pompare, cheson fiind numele tehnic al acesteia. Pe acest teren, pe care se ţineau până acum spre bucuria locuitorilor, toate sărbătorile tradiţionale, există un spaţiu îngrădit în care s-ar putea depozita materialele, fără să deranjeze bunul mers al evenimentelor ce urmează să decurgă aici. În acest teren îngădit sunt depozitate o parte din ţevi, însă mai mult de jumătate din capacitatea sa este neocupată, materialele rămânând nearanjate în afara lui.

Nimeni nu este în măsură să lămurească

Locuitorii sunt dezorientaţi. Muncitorii nu dezvăluie societăţile pentru care lucrează iar când sunt întrebaţi dacă materialele vor fi ridicare, ridică din umeri, se contrazic şi spun că nu sunt în măsură să lămurească pe nimeni. „Aşteptăm să vină cu macaraua să le ridice şi probabil că o vor face“, ne spune un muncitor. Un altul l-a contrazis pe cel dintâi, spunând că materialele nu vor fi mutate până la începerea Zilelor Aradului şi paradoxal a mai adăugat că nu aparţin de ei.

Posibilă rezolvare din partea ICIM Arad

Indignaţi că situaţia nu se va schimba, arădenii caută răspunsuri la cei ce efectuează lucrările.

„Aici se ţineau tot timpul serbări, cu ocazia unor sărbători importante. Anul acesta nu cred că se va putea desfăşura nici un eveniment, fiindcă de două luni terenul acesta nu a fost liber. Pe lângă toate acestea, cei ce lucrează aici ne blochează câteodată intrarea în curte cu maşinile lor. Cât despre dezordine nu mai pot să spun nimic. Noi strângem ambalajele materialelor de construcţii, care zboară bătute de vânt. Am vrea şi noi să ştim dacă vor fi mutate sau măcar comasate ca să ocupe mai puţin loc, pentru ca şi noi să avem parte de sărbătoare“, ne spune Maria Novac, o locuitoare din zonă. Arădenii spun că cele mai multe dintre materialele depozitate aparţin ICIM-ului.

 „Nu ştiam că materialele încură desfăşurarea evenimentelor specifice Zilelor Aradului însă, vom găsi o soluţie pentru a nu încurca“, ne-a informat Ioan Faur, director ICIM.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro