Stire

Deşi scăpată de tumoarea de cinci kilograme, Fetiţa de 13 ani din Aluniş are de ?nfruntat alte probleme

15.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Recent operată la Cluj de tumoarea de cinci kilograme care i s-a dezvoltat în abdomen, fetiţa din Aluniş se întoarce acasă. Deşi trebuia ca fata să fie externată miercuri, medicii au considerat că este nevoie să mai fie ţinută sub observaţie câteva zile, astfel că doar în cursul zilei de astăzi pacienta va putea să părăsească spitalul.

După ce a suferit o minuţioasă intervenţie chirurgicală, care a ţinut mai mult de trei ore şi a trecut cu bine peste această încercare, fetiţa orfană din Aluniş va trebui să fie transportată o dată la trei luni de zile pentru a fi consultată la Institutul Oncologic de la Cluj.

Dar până la împlinirea celor trei luni de zile când va trebui să se deplaseze la Cluj pentru consult, fata trebuie să găsească o cale de a fi transportată pentru a i se scoate firele operaţiei, şi acest lucru este planificat peste numai trei săptămâni. Vă amintim că fata este orfană de mamă, după ce aceasta din urmă a decedat la numai câteva săptămâni de la naştere, lăsând copilul nou-născut în grija tatălui, un bărbat cu probleme de sănătate, care îşi asigură traiul muncind cu ziua prin Aluniş.

Familia nu dispune de banii necesari transportului fetei la Cluj, peste nici o lună de zile, iar necesitatea acestei deplasări face din acest fapt o tragedie.

Pentru a putea fi operată, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad i-a asigurat fetei o ambulanţă, în mod gratuit, însă de data aceasta, nu se mai poate repeta fapta bună: „În momentul când noi am asigurat transportul fetei la Cluj pentru a fi operată, aceasta era internată la noi în spital. Acum, ea nu mai vine la noi, a fost trimisă acolo, nu avem cum să-i asigurăm transportul şi de data asta,” a declarat dr. Mirandolina Prişcă, manager al Spitalului Judeţean.

Sigura alternativă vine din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, reprezentată de către directorul Gheorghe Domşa, care declară: „Dacă starea fizică a fetei nu îi permite să se deplaseze până la Cluj şi aceasta necesită transport medical, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va plăti serviciul de transport. Dar dacă fata va fi capabilă să se deplaseze până la Cluj, noi nu putem face nimic, iar acesta lucru îl va stabili medicul ei curant.”

Gheorghe Chira, vecinul sărmanei fete, care i-a fost alături în aceste momente grele, speră ca până la împlinirea termenului de trei săptămâni, un om cu inimă mare să o ajute pe fată, pentru ca şi ea să poată duce o viaţă normală, ca alţi copii de vârsta ei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro