Stire

Anabolizante interzise, descoperite la Vărşand

15.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră de  la Vărşand au descoperit ieri într-un camion cu produse textile şi încălţăminte peste 10.000 de comprimate şi fiole anabolizante interzise. De asemenea, în acelaşi mijloc de transport au fost descoperite apropximativ 2.600 de pachete de ţigări, pregătite pentru piaţa liberă din Ungaria.

TIR-ul, care venea din Bulgaria, trebuia să ajungă în Ungaria unde avea de livrat peste 60 de colete de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Organele de control deţineau informaţii privind existenţa în TIR a altor produse decât cele declarate la vamă, aşadar poliţiştii de frontieră români, în colabotrare cu cei maghiari au efcetuat un control amănunţit.

 Astfel, printre colete, poliţiştii au mai găsit 4 cutii din carton, sigilate cu bandă adezivă, care conţineau mii de fiole de testosteron, naposim, testopox, omnadren şi alte substanţe interzise prin lege de Agenţia Naţională Anti-doping din România. Totodată, în acelaşi mijloc de transport, au mai fost descoperite şi 2.500 de pachete cu ţigarete, cu timbru bulgăresc.

După cum era de aşteptat, cei doi şoferi de pe TIR  au declarat că nu ştiu cum au ajuns produsele în camionul pe care îl conduce.

„Întreaga cantitate de substanţe-folosite in vederea dezvoltarii masei musculare a sportivilor, respectiv a capacităţii de performanţă a acestora - a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către poliţiştii de frontieră arădeni. Amenda aplicată transportatorului este de 20 de mii de lei, iar şoferul şi colegul acestuia sunt cercetaţi penal”,  declară comisar şef de poliţie Ion Mareş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro