Stire

Lizica Mihuţ ? mare geambaş ?n oraş

18.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Calităţile de întreprinzător ale Lizicăi Mihuţ, între altele în domeniul imobiliarelor , ex-rectoriţa, actualmente preşedinta în vacanţă, în viitor preşedinta - rector interimar sau viceversa la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad au scos la iveală o nouă proprietate despre care preşedinta a uitat să amintească în  mult prea târziu depusa ei declaraţie de avere. Cu toate acestea, Lizica Mihuţ îşi rotunjeşte lunar veniturile, din închirierea spaţiului de pe Bulevardul Revoluţiei numărul 59,  cu o sumă modică pentru pretenţiile impuse de zonă dar considerabilă pentru un muritor de rând.

Explicaţie de chiriaş

Chiriaş serios, Oficiul Judeţean pentru Consultanţă Agricolă, motivează  semnarea, la începutul anului, a contractului de închiriere în valoare de 500 de euro pe lună  prin nevoia unui spaţiu mai mare decât actualul sediu din Bulevardul Revoluţiei numărul 81, pentru care OJCA plăteşte lunar o chirie de 177 de euro Consiliului Judeţean: „În  spaţiul pe care  Oficiul Judeţean pentru Consultanţă Agricolă l-a închiriat pe o perioadă de un an îşi va desfăşura activitatea Centrul Local. Aveam nevoie de un spţiu mai mare, în care să putem organiza întâlnirile cu fermierii, lucru pe care nu îl putem face în sediul celălalt”, explică Ioan Mălăeş, directorul OJCA. Singurul regret al directorului este legat de perioada  de numai un an pentru care contractul cu Lizica Mihuţ a fost încheiat. Mălăeş  mai spune că, pentru un asemenea spaţiu pe Revoluţiei, chiria este, în mod obişnuit, mult mai mare.

Chirie din bani publici

Marea întrebare referitoare la legământul semnat între Lizica Mihuţ şi Consultanţa Agricolă nu se referă, de această dată, la legalitatea actului, pentru că de această dată contractual de închiriere a fost înregistrat la Finanţe, spre deosebire de perioada anterioară când acelaşi spaţiu fusese închiriat ca sediu al PLD. Ne întrebăm care sunt, totuşi, motivele care l-au determinat pe Ioan Mălăeş să hrănească buzunarele deja revărsate ale Lizicăi Mihuţ, cu o chirie în plus, provenită din bani publici, când, pentru  întâlnirile cu fermierii, OJCA poate solicita spaţiu în Palatul Administrativ, ca până acum.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro