Stire

S-a ascuns ?n tren

19.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Un cetăţean turc s-a ascuns sub bancheta unui compartiment de tren pentru a scăpa de controlul vamal din Punctul de Trecere a Frontierei Curtici.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul obişnuit pe sensul de ieşire din ţară a trenului rapid „Dacia” care circulă pe ruta Bucureşti-Viena. În urma verificării au descoperit o persoană de sex masculin, care se sustrăgea controlului, fiind ascunsă sub bancheta unui compartiment.

După efectuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana găsită, pe nume Hikmet O., în vârstă de 28 de ani, este cetăţean turc şi a intrat legal în ţară în urmă cu câteva zile, prin P.T.F Giurgiu. Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă, deoarece nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţiona să ajungă în Ungaria pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea dispuneri măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro