Stire

La a doua sesiune - ?ndrăgostit fiind... a uitat de bac

19.08.2008 ⋅ 0 comentarii

168 de candidaţi s-au prezentat ieri la prima probă a bacalaureatului, sesiunea din toamnă. Numărul acesta cuprinde candidaţii care nu s-au prezentat la examenul din iunie din cauza corigenţelor, ori care nu au promovat bacalaureatul în anii trecuţi. Tocmai de aceea, examenul din această a doua sesiune nu reprezintă o mândrie pentru cei care îl dau. Fenomenul se poate observa şi din lipsa părinţilor, a căror absenţă din faţa centrelor de examinare demască ruşinea pentru copiii lor. Şi din reacţiile concurenţilor, foarte stângaci în prezenţa presei, reiese faptul că nu prea sunt onoraţi de rezultatele lor la învăţătură.

Alţii nici măcar nu au ştiut că au examen. Un caz cu totul special s-a petrecut la Liceul Agricol. Preşedintele de comisie de aici, prof. Romul Jurcă, a dorit să afle care este situaţia candidaţilor care nu s-au prezentat la examen şi totuşi erau înscrişi. Astfel, omul având intenţii cât se poate de bune, i-a sunat să le readucă aminte să se prezinte la bac. Nu mică i-a fost mirarea atunci când unul dintre candidaţi se afla în... luna de miere. „A crezut iniţial că vreau să-l felicit şi să-i urez casă de piatră. I-am stricat însă bucuria, anunţându-l că ar trebui să se prezinte la bacalaureat. Uitase complet de examen. Era şi normal, băiatul abia se căsătorise“, ne povesteşte prof. Romul Jurcă. În rest, la Liceul Agricol, emoţiile erau împărţite. Un elev proaspăt ieşit din examen ne asigură că „nu am avut nici un fel de emoţii. Mi-a picat un subiect greu dar m-am descurcat. Nu cred că se pune problema să nu ne treacă pe toţi. Am luat 7.50“. Alte două candidate ieşite din examen ne-au spus: „Am dat acum bacul pentru că am rămas corigente pe a XII-a. Avem emoţii deoarece nu am prea învăţat şi nu am mai trecut până acum printr-un astfel de examen“. 

Au învăţat ca de toamnă

De partea cealaltă, la Liceul Economic, profesorii din comisie ne expun care este pregătirea candidaţilor: „Trebuie să aveţi în considerare faptul că sunt elevi care au căzut la primul bacalaureat ori au fost corigenţi. Pregătirea lor este aşa cum o ştim cu toţii“. Dacă în prima sesiune a bacalaureatului, notele predominante erau de zece, acum media generală a fost de 7.50. Notele au fost cuprinse între 6 şi 10, neexistând nici un respins. Având în vedere că subiectele au fost aceleaşi cu cele din prima sesiune, candidaţii au avut mai mult timp la dispoziţie pentru a le studia.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro