Stire

Şi ?n cazul angajatului CFR Arad decedat, S-a dat verdictul

19.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Săptămâna trecută publicam     verdictul în cazul lui Gheorghe Bocşa, angajat al CFR Arad, implicat într-un accident de muncă în urma căruia i-au fost amputate mâna şi piciorul drept.

La primirea dosarului şi celui de-al doilea caz tragic al unui angajat CFR care, implicat tot într-un accident la locul de muncă a decedat,  s-a dezvăluit cum că ambele anchete desfăşurate de către Inspectoratul de Protecţie al Muncii Timiş se încadrează în categoria accidentelor de muncă, dosarul întocmit de către ITM Timiş fiind aprobat de către mai marii de la Bucureşti.

„S-a primit şi dosarul lui Valerian Chiriac, care a fost aprobat la Bucureşti ca fiind accident de muncă, fără nici un fel de modificări făcute concluziilor noastre. Dosarul va fi dat mai departe procurorilor din cadrul Parchetului de pe plângă Tribunalul Arad care vor relua cercetarea pentru a stabili vinovaţii de producerea accidentului, pornind şi de la concluziile tehnice pe care le-am luat noi,” declară Ing. Ioan Aurel Pepu, inspector şef adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş.

Conform raportului întocmit de către ITM Timiş, reiese că o parte din vină o poartă şi victima, Valerian Chiriac, însă cercetările procurorilor vor dovedi dacă şi colegul victimei poartă o parte din vină.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro