Stire

Rom?nia, locul 12 ?n clasamentul pe medalii

19.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Într-o ierarhie în care China conduce detaşat în clasamentul medaliilor (are cele mai multe de aur - 39), România se află pe locul 12, cu o zestre de opt medalii (4 de aur, una de argint şi trei de bronz), după 10 zile de întreceri la Beijing.

După ce catalogam ziua de duminică, drept una prolifică pentru delegaţia ţării noastre la Beijing, ca urmare a celor două medalii de aur cucerite la maraton de Constantina Diţă Tomescu şi la gimnastică de Sandra Izbaşa, plus una de bronz a echipajului feminin de 8+1 la canotaj, ieri am avut parte doar de deziluzii şi ratări.

Gimnastul Marian Drăgulescu a ratat incredibil o medalie la sărituri, ocupând doar locul 4, Steliana Nistor a terminat pe 7 finala la paralele, iar Nicoleta Grasu şi-a luat şi ea adio de la o posibilă medalie în proba de aruncarea discului. Doar la canoe sportivii noştri ne dau speranţe după calificările de ieri. Azi sperăm la victoria handbalistelor în semifinalele turneului feminin de handbal, dar nu va fi deloc uşor contra Ungariei. O mai avem pe Gabriela Drăgoi în finala de la bârnă şi pe pugilistul Georgian Popescu, care îşi poate asigura o medalie după disputa cu Ugas Yordenis, de la categoria 60 kg.

China domină autoritar competiţia olimpică, aşa cum era de aşteptat, pe lângă cele 39 de medalii de aur, gazdele mai cucerind şi 14 medalii de argint la care se adaugă tot atâtea de bronz, deci până acum un total de 67 de medalii. Pe locul secund rămân S.U.A. cu 22 de medalii de aur, 24 de argint şi 26 de bronz, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Marea Britanie cu 12 medalii de aur, 7 de argint şi 8 de bronz. Poziţia României rămâne deocamdată mai mult decât onorabilă şi cu puţină şansă se poate îmbunătăţi, iar numărul medaliilor poate depăşi cu siguranţă cifra 10.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Puşcuţă ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro