Stire

Interviu - Marius Copil, campion pe zgură la 17 ani

19.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Prin câştigarea turneului de 10.000 de dolari de la Deva, atât la simplu, cât şi la dublu, jucătorul de tenis de câmp arădean, Marius Copil a realizat o performanţă demnă de apreciat şi practic le-a închis gura unora care se mai îndoiau de valoarea sa.

Prin evoluţiile din oraşul hunedorean, Marius a entuziasmat publicul prezent la terenuri, iar organizatorii au avut numai cuvinte de laudă la adresa sa, prevăzându-i un viitor strălucit în tenis. La nici 18 ani împliniţi, tenismanul arădean are o carieră promiţătoare în „sportul alb” şi deja putem spune că nu mai este o speranţă, ci este o certitudine care a confirmat deja. La Deva, Marius a fost însoţit de tatăl său, Jean Copil, cel ce s-a declarat mândru de prestaţia fiului său şi a rămas plăcut surprins de aprecierile publicului.

Iată, în cele ce urmează şi un interesant interviu, acordat ziarului nostru de campionul tenisului de câmp arădean, Marius Copil, la scurt timp după întoarcerea de la Deva.

- Marius, cum a fost turneul de la Deva şi dacă te aşteptai la acest dublu succes, în ambele probe ?

- Turneul a fost foarte frumos şi nu mă aşteptam să câştig şi la simplu şi la dublu. Mai ales la simplu nu am avut atâta încredere în mine că o să câştig, dar la dublu m-am simţit bine cu partenerul.

- Ai mai evoluat alături de Ilie Aurelian Giurgiu în proba de dublu?

- Este primul turneu în care am jucat împreună şi se pare că ne merge bine la amândoi şi sper să mai continuăm.

- Care a fost cel mai dificil meci, cel contra favoritului principal, Gabriel Moraru sau întâlnirea din semifinale, câştigată de tine în trei seturi ?

- Cu Moraru a fost un meci foarte greu, iar în semifinale condiţiile de joc au fost proaste, a bătut foarte tare vântul, mingea sărea prost, iar partida contra lui Alexandru Lazăr s-a întins pe durata a 3 ore şi 44 de minute.

- Alexandru Lazăr era un adversar necunoscut pentru tine ?

- Nu, am mai jucat de două ori contra lui, acum doi ani m-a învins la Arad, iar anul trecut l-am bătut eu la Bucureşti. El este clasat 855 în clasamentul ATP.                                                                                                                                           

- Cum a fost finala împotriva orădeanului Mlendea ?

- O finală foarte frumoasă, am jucat amândoi bine, mi-a intrat tot, am reuşit să fac break-ul la scorul de 3-2, apoi am avut o cădere în setul doi,          m-a condus cu 3-0, 4-1, dar am revenit la 5-5 şi s-a ajuns în tie-break, unde la fel m-a condus cu 4-2, 5-3, dar am remontat şi am câştigat cu 7-5.

- Vei urca în clasament în urma acestei victorii ?

- Nu cred că voi urca deoarece am avut de apărat punctele de anul trecut de la Arad, dar sunt liniştit că până anul viitor nu voi mai avea de apărat puncte, deci practic mi-am atins obiectivul în acest sezon.

- Regreţi că nu ai ajuns şi la Arad, anul acesta, într-o fază superioară?

- Da, regret pentru că a venit foarte multă lume să mă vadă, ei se aşteptau să câştig, am încercat, dar am prins o zi mai proastă şi se mai întâmplă să şi pierzi când ai atâţia suporteri alături de tine.

- Per ansamblu, cum ţi se pare anul 2008, mai bun decât precedentul ?

- Mi se pare un an reuşit, am participat şi la Roland Garros şi la Wimbledon, a fost o experienţă inedită pentru mine. Acum sper să fac o figură frumoasă la Braşov şi apoi la BCR Open la Bucureşti să las o impresie bună pentru a avea continuitate în echipa de Cupă Davis, iar într-un an, doi să joc şi eu la dublu pentru România.

- Vei primi un wild-card la Challenger-ul de 35.000 de dolari de la Braşov?

- Sper că da, iar la BCR voi juca în calificări. Acolo sunt patru wild-carduri rezervate pentru Jo Wilfried Tsonga, Igor Andreev, unul am înţeles că este rezervat pentru Roger Federer, iar unul pentru jucătorul care câştigă cele mai multe turnee Futures.

- Ce va urma după BCR Open ?

- Va mai urma un challenger la Bucureşti, iar apoi voi pleca spre S.U.A., mă voi antrena puţin, iar apoi voi lua parte la câteva challenger-uri  în America de Sud.

- Care este actualul tău antrenor ?

- Este un olandez, Benabiles, dar nu are aşa mult timp să se ocupe de mine.

- De ce ţi-ai schimbat antrenorii aşa de des ?

- Am avut o perioadă în care, în zece luni am schimbat de opt ori antrenorii. Sincer, nu ştiu de ce, cu unii nu m-am înţeles, alţii pur şi simplu n-au mai vrut. Cu Andrei Pavel normal trebuia să meargă bine, dar nu a mai putut el, dorind să stea cu familia după atâţia ani în care a fost tot plecat la turnee şi aşa s-a întâmplat.

- Crezi că este benefic în tenis să schimbi aşa repede antrenorii, sau este indicat să ai un antrenor pe o perioadă de 1-2 ani de zile?

-  Normal este să ai unul cu care să te înţelegi şi să fie pe o perioadă mai lungă, aşa dacă tot schimbi, unul zice ceva, celălalt altceva şi până la urmă nu mai şti ce să faci.                                                                            

- Te gândeşti la o participare la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra ?                                   

-  Chiar nu m-am gândit, dar n-ar fi o idee rea,        atunci voi avea 21 de ani şi ar fi o realizare pentru mine.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Puşcuţă ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro