Stire

Colegiul Economic face valuri... politice

20.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Problema noului campus şcolar care va viza şi Colegiul Economic face valuri pe… scena politică arădeană.

Fostul director al colegiului şi noul secretar executiv al organizaţiei municipale PSD Arad, prof. Daniel Bălan, a găsit de cuviinţă să atace un demers al autorităţilor publice locale vizând aprobarea, astăzi, în CLM a studiilor de fezabilitate pentru noile campusuri şcolare destinate Liceului Sportiv, Liceului Adam Muller Gutenbrunn şi Colegiului Economic.

Liderul social-democrat a înţeles din motivarea înfiinţării acestor campusuri că unităţile şcolare respective funcţionează în spaţii revendicate şi oferă condiţii nesatisfăcătoare pentru studiu. „Clădirea Colegiului Economic nu a fost niciodată revendicată”, a punctat Daniel Bălan care a mai spus că în condiţiile scăderii populaţiei de vârstă şcolară nu ar sta în picioare nici motivaţia înghesuielii elevilor în şcoală. În schimb, el a lăsat să se înţeleagă că prin înfiinţarea campusului ar fi vizată de fapt clădirea Colegiului Economic, din centrul Aradului. Mai mult, Daniel Bălan a mai precizat că a existat un studiu cu ani în urmă pentru înfiinţarea unui mini-hotel ca bază de practică, cu câteva săli de clasă şi laboratoare în centrul Aradului, plan abandonat deşi exista finanţare. Atât clădirea Colegiului economic cât şi terenul ultracentral vor fi acordate clientelei politice a actualei administraţii. Colegiul Economic şi-a pierdut şi întreaga bază de practică din centrul Aradului, care a ajuns în mâna unor persoane private, a mai spus Daniel Bălan.

Intenţia liderului social-democrat de a ataca înfiinţarea unui campus şcolar destinat Colegiului Economic nu este o surpriză pentru conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Inspectorul general Marius Gondor ne-a declarat: „Cunosc poziţia domnului Daniel Bălan. În nici un moment nu s-a spus că clădirea Colegiului Economic ar fi revendicată. În schimb este vorba despre o modernă bază de practică pentru elevii Colegiului. Elevii fac practică acum în condiţii nesatisfăcătoare, la subsolul clădirii. Primordial este interesul elevilor, nu interesul profesorului de a ieşi din casa proprie şi a păşi pe poarta liceului. Îl invit pe domnul Bălan să vizităm împreună mari colegii din Europa, cu baze de pregătire şi să vedem câte se află în centru oraşelor”. Marius Gondor a mai precizat că terenul de care vorbeşte Daniel Bălan, în centrul Aradului, ridică probleme deosebite, amplasamentul pentru Campus fiind mult mai potrivit.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro