Stire

Prinşi la braconaj

20.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Trei persoane au fost prinse pe malul Mureşului, în zona localităţii Semlac, în timp ce se aflau la vânătoare... de această dată fără acte. Ghinionul celor trei a fost reprezentat de faptul că tocmai atunci o echipă de  jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Jandarmi Pecica au executat o acţiune punctuală pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în acea zonă.

În timpul executării acţiunii, jandarmii au auzit două focuri de armă, trase din direcţia unei livezi. Sesizându-se din oficiu, jandarmii s-au deplasat spre locul detunăturilor, unde au observat un autoturism care se deplasa din direcţia livezii spre drumul principal. Trecând la oprirea autoturismului şi legitimarea celor două persoane din interior, jandarmii au stabilit că aceştia se numesc B. Călin, de 35 de ani şi C. Dorin Ştefan, de 36 ani, ambii din comuna Semlac, judeţul Arad.

Cei doi, aflându-se în autoturismul proprietate personală a lui B. Călin, s-au deplasat pe terenurile agricole din apropierea comunei Semlac, aparţinând fondului de vânătoare nr. 6 Şeitin, cu intenţia de a vâna animale. Observând doi iepuri de câmp, B. Călin a tras asupra lor cu arma de vânătoare cu glonţ calibru 5,6 mm, deşi nu avea eliberată autorizaţie de vânătoare pe numele său, iar vânătoarea pentru specia respectivă nu era permisă în această perioadă. Cei doi iepuri vânaţi i-a introdus în portbagajul autoturismului. Prietenul său, C. Dorin Ştefan, se afla la volanul autoturismului în timp ce B. Călin trăgea cu arma.

„Jandarmii i-au întocmit lui B. Călin actele pentru săvârşirea infracţiunilor de „vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală”, „vânarea în afara perioadelor în care este permisă vânătoarea la specia respectivă”, „transportul vânatului astfel dobândit” precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiei”. De asemenea, lui C. Dorin Ştefan i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală” şi „complicitate la acţiune în afara perioadelor în care este permisă vânătoarea la specia respectivă”,”, a declarat maior Lucian Nemeş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

Arma şi încărcătorul în care se aflau trei cartuşe au fost ridicate de la făptuitor şi predate ofiţerilor specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Arad, pentru efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice, iar cei doi iepuri vânaţi au fost predaţi Direcţiei Sanitar-Veterinare Arad, pentru eliberarea unui buletin de analiză care să certifice cauza morţii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro