Stire

Dacă Faur se opune, AGA de la ICIM se convocă prin instanţă

20.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Acţionarul majoritar al companiei de construcţii ICIM Arad refuză să convoce  Adunarea Generală a Acţionarilor. În urmă cu o săptămână, la preluarea pachetului de 33% din acţiunile ICIM Georgică Cornu, patronul grupului Confort-Izometal SA din Timişoara anunţa că situaţia financiară precară a firmei arădene şi propunerile de restructurare la nivel de conducere vor face obiectul dezbaterilor AGA care urma să fie convocată în această săptămână. Dacă Ioan Faur va refuza să depună Convocatorul AGA la Monitorul Oficial al României timp de 30 de zile de la data solicitării lui Georgică Cornu riscă să ajungă în atenţia instanţei de judecată, care poate soluţiona cazul.

Nici vorbă de AGA

Zgârcit în declaraţii, Ioan Faur neagă vehement posibilitatea de a convoca AGA în cursul acestei săptămâni: „Nici vorbă de aşa ceva. Săptămîna aceasta nu va avea loc nicio Adunare Generală a Acţionarilor la ICIM”. Sarcina de a face această convocare îi revine, de drept, lui Ioan Faur graţie celor 45 de procente deţinute în acţionariatul ICIM Arad. Conform Legii Societăţilor Comerciale, numărul 31 din 1990, publicarea convocatorului în Monitorul Oficial trebuie înregistrată în termen de 30 de zile. Ţinând cont de declaraţiile acţionarului majoritar, acest lucru este departe de a se întâmpla.

Cornu cheamă avocaţii

Situaţia incomodă creată prin refuzul lui Ioan Faur de a convoca AGA de la ICIM l-a determinat pe noul său partener să apeleze la un avocat. „Cunosc problemele apărute la ICIM şi vă pot spune că, în acest moment, avocatul meu vă poate oferi detalii ”, arată Georgică Cornu. Contactat telefonic, Florin Kovacs, avocatul grupului Confort-Izometal SA, conchide că, în lipsa acordului lui Ioan Faur, instanţa poate decide convocarea Adunării Generale a Acţionarilor la ICIM: „Domnul Faur nu înţelege că nu este vorba despre orgolii personale atunci când soarta companiei trebuie decisă. Noi i-am trimis o notificare prin care solicităm să convoce AGA. Dacă domnia sa nu va ţine, în continuare, seama de această notificare şi va refuza să facă această convocare, acest lucru se poate soluţiona în instanţă. Cred că, lucrul de care Faur se teme cel mai mult este că, în Adunarea Generală,  vom cere efectuarea auditului la ICIM, având în vedere că situaţia financiară a companiei nu este deloc bună. Nu e normal ca o companie de talia ICIM-ului să îşi ducă existenţa din închirieri de spaţii, atâta vreme cât potenţialul firmei este sporit”. Kovacs mai spune că pachetul de 33% din acţiunile ICIM achiziţionate în cursul săptămânii trecute de Izometal SA îi dau cumpărătorului dreptul de a se consulta şi cu membrii Consiliului de Administraţie de la ICIM, iar Adunarea Generală a Acţionarilor poate avea loc şi în altă locaţie decât cea a societăţii arădene de construcţii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro