Stire

Concedii ?n septembrie cu 35% mai ieftine

20.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Sezonul concediilor se apropie de sfârşit. Cel puţin pentru marea majoritate a arădenilor. Pentru alţii în schimb, vacanţa de abia acum începe. Ofertele agenţiilor de turism vin cu oferte de până la 35% mai ieftine. Pentru prima parte a lunii, majoritatea locurilor sunt ocupate.

O raită prin agenţiile de turism a scos la iveală faptul că mulţi arădeni au lăsat vacanţa pentru luna septembrie. Cei mai mulţi dintre ei s-au bucurat de preţurile mici practicate în această perioadă. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor, multe solicitări sunt pentru Antalya - Turcia, dar şi pentru Grecia sau Bulgaria. „Până pe 15 septembrie, toate locurile pentru Antalya sunt deja ocupate. Grecia şi litoralul bulgăresc se vând, de asemenea, foarte bine în septembrie. Preţurile au scăzut cu 30-35% faţă de perioada de vârf. Spre exemplu, un sejur în Anatalya, cu cazare, demipensiune şi transport cu avionul, costă de la 325 de lei de persoană. Am observat anul acesta o cerere în creştere pentru circuitele turistice în afara ţării“, a spus reprezentantul unei agenţii de turism.

Pentru cei care aleg să meargă în concediu în cadrul programului social „Litoral pentru toţi“, cele mai căutate sunt hotelurile de două şi trei stele. La unul de două stele, şase nopţi de cazare într-o saţiune de pe litoralul românesc costă de la 159 de lei de persoană, iar pentru un hotel de trei stele, tot pentru şase nopţi, preţul este de 189 de lei de persoană. Majoritatea turiştilor care aleg pentru concediu această perioadă a anului sunt familii cu copii. „Pentru prima parte a lunii septembrie, sunt solicitări multe pentru staţiunile Mamaia, Neptun şi Eforie Nord. Sunt căutate, în general, hotelurile de două sau trei stele, iar majoritatea clienţilor sunt din rândul familiştilor“, a spus D.F., reprezentantul unei agenţii de turism.

Staţiunile balneare la mare căutare

Dacă până nu demult litoralul românesc reprezenta prima alegere a multor arădeni, în această perioadă interesul pentru staţiunile balneare a crescut. Câteva agenţii mai au puţine bilete pentru staţiunile Herculane, Felix, Olăneşti, Căciulata, Govora sau Covasna pentru prima parte a lunii septembrie. Şi pentru acestea, preţurile au scăzut cu aproximativ 20% faţă de perioada de vârf, iar la finele lunii viitoare sunt aşteptate reduceri de aproape 30%. Arădenii care merg în aceste staţiuni preferă hotelurile de două şi trei stele, fiind interesaţi în primul rând de tratamentul balnear oferit.

Reprezntanţii agenţiilor de turism se aşteaptă ca după 15 septembrie numărul solicitărilor să scadă, însă ei cred că nu va mai trece mult până ce vor începe să facă rezervări pentru excursiile la munte, din perioada sărbătorilor de iarnă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro