Apartamente premium: Prea Bine Pentru A Fi Adevărat!
29.08.2008 ⋅ 0 comentarii
· PREŢUL APARTAMENTELOR NOI SCADE RAR SAU NICIODATĂ
· ACHIZIŢIONAREA UNUI APARTAMENT PREMIUM NOU REPREZINTĂ O INVESTIŢIE FOARTE BUNĂ, CARE TE PROTEJEAZĂ DE INFLAŢIE, PE CARE O POŢI UTILIZA ZI DE ZI ŞI CARE POARTĂ UNA DIN CELE MAI MICI POVERI FISCALE
· CONSOLIDAREA PIEŢEI IMOBILIARE PROTEJEAZĂ ŞI POATE SALVA ECONOMIA UNEI NAŢIUNI
„Too Good To Be True!” Asta ar spune occidentalii, şi chiar o spun cei care investesc în piaţa imobiliară din România. Să vinzi apartamente premium la un preţ aproape egal cu cel al apartamentelor vechi pare neverosimil. Şi, cu siguranţă, această situaţie, care trenează de câţiva ani buni, nu poate să mai dureze prea mult. Haideţi să vedem de ce!
În fond şi la urma urmei, preţurile imobilelor, în general, iar al celor noi, în special, scad rar sau niciodată, după cum spune înţelepciunea populară, convenţională. Ori înţelepciunea convenţională este, de regulă, corectă! Pe de altă parte, casa nouă spre deosebire de cele vechi – mai puţin cele de patrimoniu – reprezintă o investiţie foarte bună, o investiţie care te protejează de inflaţie, pe care o poţi utiliza zi de zi şi care poartă una dintre cele mai mici poveri fiscale. Iar casa, în definitiv, e visul oricărui om, al oricărei familii!
Pornind de la aceste premise de ordin general, pe lângă datele particulare prezentate în articolul de săptămâna trecută, când scriam despre valoarea contabilă şi despre cea speculativă care compun preţul unui imobil, este de apreciat că, odată cu apusul lui 2008, preţul apartamentelor noi, dar mai ales cel al apartamentelor premium, îşi va lua adio de la preţul bombastic al apartamentelor vechi şi de la cel mai mult speculativ al locuinţelor sociale şi economice. Dacă până azi, inclusiv în toamna care urmează, oricine îşi poate cumpăra o locuinţă economică sau chiar un apartament în vechile blocuri ale ceauşismului multilateral dezvoltat îşi poate cumpără la fel de bine un apartament premium nou, cu toate facilităţile acestora, legate de locaţie, de comunitate, de siguranţă, intimitate şi confort, de la anul lucrurile vor fi radical schimbate. Iar pentru piaţa imobiliară, în particular, şi pentru economia românească, în general, această schimbare radicală va fi una de bun augur!
Cu alte cuvinte, piaţa imobiliară se va regla, se va aşeza şi, implicit, se va consolida după principii naturale. Ori o piaţă imobiliară sănătoasă şi solidă poate salva economia unei naţiuni sau a unei federaţii, mai ales în perioadele de declin, în perioadele de criză pe pieţele celorlalte bunuri sau chiar pe piaţa banilor, a creditelor şi ipotecilor. În măsura în care lucrurile stau şi evoluează aşa, putem spune că România se occidentalizează şi din acest punct, sănătos, de vedere!
Sursa: Glasul Aradului
Autor: D. T. ⋅