Stire

?n vestul ţării - Peste 430 de milioane de euro pentru investiţii ?n zonele urbane

29.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Programul Operaţional Regional 2007 – 2013: descrierea şi prezentarea stadiului implementării acestuia în Regiunea Vest a fost subiectul abordat de către reprezentanţii ADR Vest în cadrul unei conferinţe de presă. Invitaţia a fost lansată de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest - în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR 2007 – 2013).

Programul Operaţional Regional (POR) reprezintă programul prin care Uniunea Europeană finanţează proiecte locale şi regionale în România în perioada 2007-2013.

Valoarea fondurilor alocate pentru Regiunea Vest este de 439,66 milioane de euro şi  reprezintă 10,34 % din totalul fondurilor alocate României prin POR în perioada menţionată. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest implementează acest program în Regiunea Vest, aşa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atribuţiilor de la minister – în calitate de Autoritate de Management la ADR Vest -  în calitate Organism Intermediar pentru POR.

POR finanţează proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale ţării prin investiţii publice în dezvoltare urbană, în infrastructura de transport, socială, de afaceri şi  infrastructura turistică, pe următoarele axe prioritare de dezvoltare: sprijinirea dezvoltării  durabile a oraşelor  -  poli urbani de creştere; Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale; Îmbunătăţirea infrastructurii sociale; Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi  local (Axa 4), Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului (Axa 5); Asistenţă tehnică (Axa6).

Sursa: Glasul Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro