Stire

?ncep t?rgurile la Expo - Pălincă, miere, fructe şi... utilaje agricole

05.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Primul târg al sezonului de toamnă de la Expo Arad Internaţional, care îşi va deschide porţile pe data de 11 septembrie, va oferi, în premieră, vizitatorilor degustări de băuturi şi alimente. Este vorba despre pălincă, miere, vin, legume, fructe, caşcaval, cereale expandate, chipsuri, snacksuri şi produse de coferărie. Toate aceste bunătăţi vor fi oferite de către firme din Ungaria. Putem spune că acest târg numit Agromalim - târg internaţional de agricultură,          industrie alimentară şi ambalaje a dat startul expoziţiilor de toamnă, încă din anul 1990, fiind, pe atunci, primul târg organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad. Invitaţii speciali ai celui mai mare târg de agricultură din ţară sunt Nove Zoltan, reprezentantul Koros Trade şi Zsolt Kasa, din partea ITD Hungary, sucursala Timişoara.

Expoziţie de animale 

În paralel, se va desfăşura şi tradiţionala expoziţie de animale organizată în colaborare cu asociaţiile de crescători, eveniment care s-a bucurat la ediţiile precedente de un real interes din partea vizitatorilor şi expozanţilor. În cadrul Expoziţiei Naţionale a rasei Bălţata Românească, aflată la a V- a ediţie, vor fi prezentate animalele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din judeţul Arad - ASVAC Arad şi ai Asociaţiei Generale a Crescătorilor de Taurine din România-AGCTR, filiala Arad şi din străinătate, precum şi alte rase crescute pe teritoriul României. Un loc aparte îl va ocupa şi prezentarea raselor de carne.

 „Miss Arad 2008”

Nelipsit de la acest prim târg de toamnă este şi concursul de Miss, adresat ca în fiecare an, văcuţelor.  Acesta va fi structurat pe patru categorii de vârstă (viţele, juninci, vaci primipare, vaci multipare),  celei mai valoroase bovine decernându-i-se  titlul de „Miss Arad 2008”. De asemenea, împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Păstorul Crişana” filiala Arad şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Mioriţa” Chişineu Criş, vor fi prezentate rasele de ovine crescute de membrii asociaţiilor, rase de carne, respectiv de hobby. Totodată şi Direcţia Silvică Arad, prin Depozitul de Armăsari Arad, va organiza un stand de prezentare a cabalinelor. Nu vor lipsi nici animalele de hobby, porumbei, găini, iepuri, ponei, lame, oi pitice, vaci pitice şi altele.

Viţică pentru vizitatori

Marele premiu al acestui târg, destinat vizitatorilor, va fi o viţică oferită de Asociaţia Crescătorilor de Bovine din jud. Arad – ASVAC Arad. Însă tot o viţică, va fi şi premiul pentru cel mai priceput crescător de animale, oferit de Staţiunea de Cercetare-Dezoltare a Bovinelor Mureşul Arad. Târgul va fi organizat în perioada 11-14 septembrie, iar programul de vizitare va fi următorul: joi, de la 11.00 – 18.00,  vineri  şi sâmbătă între 10.00 – 18.00, iar duminică între orele 09.00 – 16.00. Pentru vizitatori se asigură transport gratuit pe traseul Podgoria-Gara CFR-UTA-FORTUNA-Expo Arad Internaţional şi retur. Preţul de intrare la târg este de 2 lei.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro